envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

Louise årskrönika 2010

Skrivet 2010-12-30 @ 20:07:39
Tänkte göra en sammanfattning av året 2010.

Året 2010 har innehållit mycket tokigheter och ståhej, det sägs att åldern 17 ska var den tråkigaste av dom alla men detta kan jag inte hålla med om! Kanske för att jag har turen att fylla år så tidigt men ändå.

Men ja året började ganska lugnt eller ja nyår var väl inte så lugn, men det är så nyårar ska vara! Sen resten av januari blev rätt-så lugn, min födelsedag blev mest en trevlig tillställning med mina "gamla-vänner" (om man får säga så)

Sen fortsatte det med februari och någon gång då så tog jag och anna oss till Lidk för att söka till körslaget, det gick sådär men jag och anna kom fram till att dom inte gillade folk från Vara. Sen blev jag bjuden på Amanda Jenssen i konserthuset och tog med mig Amanda dit. Det var coolt. Februari innehöll en del festande speciellt när Lisa fyllde år och vi firade henne med en brak-förfest innan kronan. Den glömmer man inte i första taget.

I Mars enligt mitt bild-minne hände inte så värst mycket, lite festade och lite påsk.

April däremot innebar träningsläger i Danmark med fotbollslaget. Roligaste någonsin, roligare än när vi var i spanien. För er som inte är medvetna om det så är det 16-årsgräns på att köpa alkohol där (!). Och innan träningslägret hade jag och Anna en liten spelning i konserthuset som inte blev något annat än succe, haha. nämen vår version av proud mary fick vi mycket beröm för, synd att vi inte sjunger så mycket ihop längre..

I Maj tog min kusin Linn studenten så då bar det av ner till Svedala ett par dagar. Åh vilken fin tjej det är, har alltid önskat att hon varit min storasyster.. Innan skolavslutningen hann vi med lite mer fest, björn rosenström och mangos. härligt härligt! Sen blev det sommarlov och eftersom jag bara var ledig i början så försökte jag ta vara på tiden så mycket som möjligt. Därför åkte jag, Anna, Anna, Amanda, Amanda (nej jag har inte skrivit namnen för många gånger, alla heter så) till Fjällbacka och bodde i Annas sommarstuga några dagar. Det blev inte riktigt så lyckat som vi hoppats på är allt jag kan säga.. Annars var det mycket fotboll i Juni och sen kom midsommaraftonen som jag tackar min vän Felicia innerligt för att hon följde med på den lilla festen i Vedum annars hade jag inte åkt dit och träffat min nuvarande pojkvän.

Sen blev det Juli och innan jag började jobba träffade jag Robert mycket och festade loss på jordgubbensdag (!) sen åkte jag med familjen på husbils-semester i 4 dagar. Just de 4 dagarna som det var fint väder i somras, känns helt okej ändå. Så det blev lite solande och chillande i falkenberg. Sen kom man hem och jobbade 6 v. Då befann jag mig mycket i kyrkor och annars bodde jag hos mina kusiner på kinnekulle eller när jag var hemma var jag med Robban. Det var rätt segt att sitta i kyrkan hela dagarna men man lärde sig mycket och jag fick göra en av det saker jag gillar mest, att spela teater. Tack gud för det sommarjobbet! haha

Augusti då, jobbade i början sen var det dags och njuta av den sista tiden på sommarlovet så jag och Felicia, Anna och Amanda åkte till Göteborg för att komma bort lite och för att se snyggingen Oskar Linnros. Han var grym, jag var i chocktillstånd efter den konserten.. Dagen efter så tog jag och Felicia en till impulsresan till Götet och hamnade tillslut utanför trädgården, träffade några killar och funderade ärligt på att stanna kvar hela natten och först ta tåget vid 6 hem. Tur att vi inte gjorde det tänker jag nu.. Sen tog det fina sommarlovt slut och det blev dags för skola. Dock var det väldigt underbart att komma tillbaka till skolan.

Så det blev september, det var mest skola men sen var jag, Sarah, John och Felicia med i en filmtävling som hette filmmaraton, då vi skulle göra en kortfilm på 24 timmar. Det var jobbigt om inte annat men mycket kul, speciellt som vi hade en hel fritidsgård för oss själva! Sen blev det lite mangos i september också, lika kul som vanligt.

Oktober innebar bara en sak, produktiuon, spökvandring, a tribute to horror, säg vad ni vill men det var verkligen krävande. Jag fick en migrän-attack en gång och fick åkt till jouren i lidk p.g.a. stress. Men allt uppoffrande var verkligen värt resultatet. 3500 besökare. Behöver jag säga något mer?!

November, var festernas månad. Klassfest, Estetfest, 18-årsfest. Årsfest med fotbollslaget. Finfina fester var det med.

December var bättre än decembrar brukar vara. Först fick ja träffa mina idoler Lin och Johannes på kronan i vara när dom kom dit. Ni får gärna skratta åt min paradise-hotell-nojja men ni förstår bara inte!
Sen bar det av till Sharm el Shiekh i Egypten med min familj och mina kusiner Sofie och Oskars familj. Det var verkligen en behövlig resa för oss, främst kanske för mamma som har haft det jobbigt detta år! Ska jag vara ärlig så lämnade vi inte hotellets gränser så värst mycket, men allt man behövde fanns där. Men ja jag har redan tjötat massa om Egypten-resan här på bloggen så jag ska skona er. Sen kom man hem och tillbaka till verkligheten. Det blev lite "sista 16års discot någonsin" och det hela slutade ganska panikartat men bra. Julen var väl fin, även om jag fortfarande förstått grejen med att fira jul.

Nu är det nyårsafton imorgon och jag vet fortfanade inte var jag ska festa in 2011. Antingen kommer jag få sitta hemma eller så kommer jag vara på någon as-bra fest som kommer balla ur helt och där jag bara känner ett par stycken. Men sånna galna grejer gillar jag, eller börjar jag gilla iaf. HaHa

Här kommer bilder ifrån året 2010!

Nyår förra året. Från förfesten om man säger så :D.
Min 17-årsdag. Konsert med Amanda på scen och Amanda brevid mig
En av flera galna kronan förfester.
Jag och Johanna innan mangos.
okej jag tror inte den här killen kollar bloggar, annars skulle jag vara död nu. What happens in danmark stays in danmark gick inte så bra hurru. Men detta är iaf Affe när han testade lite BH:ar under träningslägret.
Coola gangster-tjejerna Victoria och Johanna!
Ölölöl.
Just-det! glömde att skriva om borggårdsfesten. Vi var så duktiga, alla! Jag och Lisa.
Linns student!
Dagen efter Björn Rosenström. Alltid lika gött att ligga och sola dagen efter fest. hehe.
Amandas systers hunds valpar. urgulliga!
Midsommar 2010 Robban, jag, Andreas. Jag och någon random kille. haha!
Ja det var midsommar det! hemmafester är som dom är! :D:D:D
Med tjejerna i fjällbacka. Ute på mina hemtrakter (känns det som) -Hamburgerö.

Familjesemester i Falkenberg. Så som jag såg ut när jag jobbade i kyrkorna, och mina små fina kusiner.
Jag och Emil på någon fotbollsfest i somras. Hah.
Oskar snyggast i världen Linnros. Jag och Söt tjej i Göteborg för att improvisationsfest. vi balla ur. Eller hur?!
filmmaraton, ingen kommentar.
Någon fest. Jag och Michelle.

OKEJ FÖRLÅT MEN NU ORKAR JAG INTE LÄGGA UPP MER BILDER.

SES 2011!!
PUSS


bob lindeman

Skrivet 2010-12-29 @ 21:55:09
Dagen:

Vid tio i tolv tog jag min spark, eller min och min, familjens spark (ja ett sånt där transportsmedel som man använde på 1900-talet för att ta sig fram i snö) upp till vägen för att bli hämtad och åka till Lidköping och ha körlektion. Min femte körlektion förresten och denna min första självständiga. Det gick faktiskt helt okej så nu känns inte det där körkortet så avlägset längre :D.
Fick ta mina julklappspengar och jag insåg att dom bara räcker till en lektion till.. :S

Så dendär Spanien-resan som vi ska planera och boka imorgon har jag inte råd med egentligen, men mamma ska låna mig pengarna. Så fram tills Spanien blir det snål ekonomi och att verkligen spara jobb-pengarna.

Men nu tillbaka till min dag, när jag kommit hem och tagit sparken från vägen till mitt hus står klockan på 16.30. Det betyder alltså att jag la 4,5 timme av min dag på mitt framtida körkort. Och det tar så lång tid när det är 2 till i bilen som också ska köra. Fast idag var det ovanligt roliga personer man körde med, det gjorde att man kunde slappna av och därför prestera bättre.
Förresten tycker jag om min bilskolelärare. Hon är rolig, skämtar, berättar om hur jobbigt det var att sluta röka när hon fick reda på att hon var gravid. Hon är skön men ändå en väldigt bra lärare som säger till mycket och är väldigt sträng. Men det är bara bra, annars hade man ju inte lärt sig!

Men ja när jag satt där i bilen och väntade på att jag skulle köra tänkte jag att ikväll skulle jag prova att göra min nyårssminkning och lägga upp den här på bloggen.
Hur gick det?

Jo så fort jag kom hem åt jag och sen gick jag upp och läste lite, sen kom jag på att jag borde plugga lite teori så jag gjorde det. Det är svårt så det tog upp hela min kväll. så sorry bloggen och "alla" mina läsare men nu ska jag läsa "så länge vi andas" och sen sova ordentligt inför en spännande dag imorgon.

punkt slut.

P.S om någon undrar över rubriken så är det en sketch eller flera skulle man kunna säga med Hasse och Tage, lite småroliga sådär och det är ju kult så dom borde alla höra på. ;D
TIPS: finns på spotify.

imse vimse spindel..

Skrivet 2010-12-28 @ 22:29:01
Denna tisdag intog "the big five" Göteborg eftersom jag och fyra fina vänner tog tåget till storstan för att göra gatorna osäkra.

Det blev lite shopping, lite tjöt, lite mys på en mysig restaurang och lite fika.

Jag hittade en långklänning på rean, som jag sålänge letat efter. Dock svart, den kulören har jag ju redan på många av mina andra klänningar men priset gjorde den oemotståndlig. Köpte även en liten kul blus och ett par fina trosor. Allt gick på 338 kronor i stora svängar och jag tyckte det var rätt bra jobbat.

Det enda som var synd var att jag hittade en jättesexig tub-klänning på missay på rean som skulle passat min stil perfekt men den passade inte och fanns inte i större storlek.. Ibland önskar jag att jag inte hade några bröst..

MEN imorgon ska jag övningsköra och imorgon måste jag fan prestera, inte lång tid kvar nu.. Då blire fest, appropå fest så är det nyår om tre dagar, då blir det fest om något. Frågan är bara var, för det är svårt att bestämma men det löser sig.

KÖSS.

en mellandag.

Skrivet 2010-12-27 @ 11:15:23
Spelar bavå blev barworld på fajsbokk och väntar på att min pojkvän ska vakna. -han är en riktig sjusovare.
Igårkväll spelade han, jag och Olof monopol och båda två blev as-sura eftersom jag spelade taktiskt och vann. Och jag lovar, JAG FUSKADE INTE. Istället började dom fuska och samarbeta för att störta mig. Väldigt taskigt gjort tycker jag.

Så här får ni som fuskar lite ibland ett tips från fuskaren själv:
Om man ska fuska ska man göra det smidigt och omärkbart.

Ciao!

Egypten 7/12-14/12 2010

Skrivet 2010-12-23 @ 21:13:41
Här kommer bilder från Sharm el Sheik. Första dagen på beach restaurangen. Lite bleka. jao.

Den långa bryggan ut och där ute finns hajarna!
På en parfymeria, träffade en härlig prick som var duktig på att snacka, han bjöd på te och sen hitta han en fin parfym till mig :).
En kille på hotellet som snurrade en halvtimme utan att bli snurrig. haha. ärligt talat så var det rätt långtråkigt.
stranden. utsikten från rummet.stranden, igen.
en fem-årig kille och hans pappa gjorde också snurrgrejen, han var duktig!
Klubben Pacha inne i Sharm. syns inte så bra men dxet var ett jätte stort ställe!
Bada med hajar och snorkla lite. Poolen, där spenderades mycket tid. Jag hoppar från pool-baren. Julstämning på hotellet. fan vad fult.. Olof, Mohammed och Jag. Miss coral sea tävlingen där jag tävlade emot en ryska och engelska.
Saif!! Jag och Saif ;) lite skeptisk när jag fick reda på att jag skulle dansa magdans.
Utsikten över stranden. Jag på bryggan. fina havet i bakgrunden. OS på hotellet, här simning. goo blue team. Dragkamp! Beach volleyboll. Beach fotboll, alla engelsmän var djupt fascinerde när jag gjorde 2 mål. hihi.
Engelsmannen steve, stå i mål och röka samtidigt var inga problem, förutom att han släppte in 11 mål.. haha.
French ball stranden! ! Jag ballar ur framför spelgeln. dags för magdans då, fyfaan.. ska sjunga nationalsången med isbitar i käften
.
Tävling: samla-in-flest-kill-t-shirtar. jag vann inte..
kamelerna var överallt. hajar och åter hajar. Jamaica, eller som han egentligen hette, missara.
Mohammed och Jag. Alex.


Så nu har ni fått se en del bilder, och ja det var en skön semester men ni har redan hört allt mitt tjöt om hur bra det var så jag ska inte tjöta mer! ;D

varma hälsningar eller ja hade jag varit kvar där hade jag skrivit det.

update 1.0

Skrivet 2010-12-23 @ 18:53:31
En liten update:
Jullovet är här, jag hade riskutbildning 2 igår och jag blev godkänd för er som inte förstår så var det halkkörning som gällde och det var riktigt kul! Igårkväll var det Mangos och det var en utav de konstigaste kvällar jag varit med om.

Nu vet ni!

Egypten

Skrivet 2010-12-16 @ 15:07:56
Jag har varit i paradiset på jorden. Det är ett hotell som heter Coral sea och som ligger i Sharm el sheik i Egypten. Där finns allt.
Värme.
Pooler.
Havet 10 meter bort.
Hajar.
Billig shopping.
Grymma uteställen.
Sköööna människor.
Roliga aktiviteter.
God mat.

OCH
En del av mitt hjärta finns kvar där, men jag ska tillbaka och hämta det när jag börja jobba där. Animation team ni får vänta ett och ett halvt år tills jag kommer och jobbar med er ;). 

Här får ni därför en liten låtar som har funnits i min hjärna när jag varit där!

http://www.youtube.com/watch?v=Zm9H4KBL3tg


http://www.youtube.com/watch?v=jY48iTyLrmk

http://www.youtube.com/watch?v=Dqzrofdwi-g


sköna låtar ska ni veta. ska berätta lite mer detaljerat om min vistelse i Egypten senare och då kommer bilder också.

puss och kram skumbanan!

ACK VARA..

Skrivet 2010-12-05 @ 22:38:09
Det viktiga jag gjort idag:
-Läxor i massor.
-Fixat allmanackan som mormor och morfar ska få i julklapp.
-Lagt fram (nästan) alla saker som ska med till Egypten.
-Laddat ner musik att lyssna på, stötte på vissa problem där eftersom limewire har lagt ner men jag hittade en ny sida som heter Frostwire. eller jag och jag.. Det var Robert som hjälpt mig med det ;).
-Myst med Älsklingen och sagt hejdå till honom för nu ses vi inte på två veckor (!).

På tisdag morgon 07.15 lyfter planet från landvetter till Sharm el Sheik. Woho. trettio grader i skuggan säger jag bara!

KANSKE INTE HINNER BLOGGA NÅGOT MER INNAN DESS SÅ JAG SÄGER:
HEJDÅ SVENSKAR, HEJ UTLÄNNINGAR!

två steg från paradise

Skrivet 2010-12-04 @ 11:55:58
Min fredag var den bästa fredagen!

Den innhöll teater, så jävla rolig idrottslektion, en grym föreställning som gör att man gråter av skratt och skrattar av gråt, den har allt!

Sen blev det ett improviserat besök på kronan med gamla kära vänner, det var över förväntat roligt och jag känner att jag slutar med flaggan i topp vad gäller kronan 16.

Snackade endel med PH-Johannes och PH-Lin, jag sa till Lin att jag hoppades att hon skulle vinna paradise, hon blev jätte glad då. HAHA. Har tyvärr inga bilder på detta än men det kommer ut på kronans hemsida och här när jag fått bilderna skickade till mig.

Tack alla som gjorde min gårdag så bra, om 3 dagar åker jag till Egypten. wowo.

ADJÖ.