envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

forts.

Skrivet 2011-05-31 @ 22:37:06
SÅ.
Nu har ni fått massa smaskiga bilder från fester den senaste månanden ungefär i helt kaos ordning men ja.
Bilder från 26/5 i Skövde för att fira Carro
från 27/5 på Halina och Malins 18:års fest
och en bild från påskafton.
Jag har ännu fler heta bilder men tyvärr lite för heta för att publiceras för hela cybervärlden. Frågar ni snällt kan ni få dem :).
Ciao!

let me introduce you to my party people

Skrivet 2011-05-31 @ 22:32:13

It's not fair

Skrivet 2011-05-31 @ 17:27:59
Idag är dagen på mitt nya liv. Nu ska jag börja träna igen och dagen har börjat bra hitills.
3 km till bussen. Svettig affrodans i skolan. 3 km hem från bussen.
Nu har jag pluggat och laddat ner lite musik lagligt.
Ska försöka äta någonting relativt nyttigt och sen ta min trogna vän cykeln till hjälp för att ta mig till fotbollsträningen 6 km bort.
Sammanlagt cyklar jag därför 1,8 mil idag, känns BRA!

People say that I drink to much

Skrivet 2011-05-30 @ 22:39:08
Fan vad jag är bra.
Hade ett litet uppträdande idag och sjöng Amanda Jensens Amarula tree med piano, trummor och bas. Så himla kul var det och det gick riktigt bra igen, I'm back on track you know!
Till och med min mamma var rörd, hon sa att hon grät en tår (vet dock inte om jag ska tro på det). Min mamma är min största kritiker, 100 gånger värre än min sånglärare så ni förstår inte vilken chock jag får när hon säger att hon var rörd. Till en go-ig Amanda Jensen-låt.
Galet värre.
Jag älskar att sjunga och jag hoppas att efter min operation kunna sjunga ännu mer och ännu bättre!

K-dag=K-daWatha.

Skrivet 2011-05-30 @ 16:43:08
K-dag = Kulturdag.
Man får möta olika kulturer och lyssna på musik, dansa och gå på seminarium om hur man gör för att jobba/studera/bli au-pair utomlands.

Ett väldigt bra påhitt om ni frågar mig. Dagen började med den konsert i aulan med Kadawatha som har tunerat i USA med Paramore. Sångaren var grym kan jag bara säga.

Ikväll har jag konsert i Vara då blir det lite Amanda Jensen fast i min egna tappning sen kanske jag kollar lite på derbymatchen här i Vara. Dags att komma in i fotbollsvärlden igen!




Åhjagvillhaalanya!

killing my darlings

Skrivet 2011-05-29 @ 21:57:29
Torsdag, fest. Så sjukt kul, önskar att vi kunde varit ute och dansat hela natten. Tappade dock mitt busskort..
Fredag, bakfull. Fick vara representant för en som söker till ettan i höst och spela lite teater med henne på intagningen. Kul, eller hur Liiiisa?
Kvällen innebar fest igen, förfest hos mig med massa män.. Oh det låter läskigt och jag kan meddela att det var läskigt eftersom dem passade på att lura i mig massa sprit när min pojkvän var borta. Men nu vet jag hur man gör iallafall. Pyramiden ska vi spela framöver!
Sen tog vi våra cyklar och cyklade upp till Longs bygdegård. Style:ade på röda mattan, sprängde ballonger, träffade massa sköna människor som jag inte träffat på evigheter. Såg när en kille ramlade ner från ett fönster och låg däckad på marken utanför. Killen börjar på bokstaven R och slutar på obert..
Massa hände den kvällen, bra grejer, dåliga grejer och mycket av det finns dokumenterat! Woh men dem bilderna håller jag på ett par dagar.
Lördag, shoppade på kupan. En "lång" klänning och en regnponcho för 40 kronor. Bäst.
Söndag, domarutbildning. Gick upp klockan 7 och samåkte till Thn. Gjorde ett test, vem fan behöver veta hur hög en hörnflagga ska vara? Gick ut i regnet och blåste i en visselpipa. Åkte hem, åkte till Robert och mös med hans en vecka gamla kattungar.
Klart slut!

motivation

Skrivet 2011-05-26 @ 16:04:07
Jag har så sjukt höga krav på mig själv när det gäller vissa saker. Igår t.ex. uppträdde jag på en vårkonsert i kyrkan och i början av låten hade jag glömt att hosta så jag kommer in helt fel och låter jättekonstig. Jag försöker se glad ut och kör på ändå. Men såfort jag var klar och satte mig på min plats bröt jag ihop och började gråta (?).. Massa kom fram och sa att jag var duktig och istället känner jag mig så jävla mesig för att jag gråter.. Jag vill liksom att allt ska vara perfekt och när man står själv på scenen kan man inte lägga skuld på någon annan.. Jaja nu ska jag träna massa till mitt uppträdande på måndag. Det ska fan va bäst!
Ikväll blir det spontanutgång. Några personer lyckades övertala mig att följa med fast jag hade sagt att jag är en tråkig människa som stannar hemma. Så ikväll ska jag släppa allt. Alla tankar och sånt och bara leva med mina party-people! Mhhm, och imorn går vi på't igen ;).

På avstånd hörs skratt

Skrivet 2011-05-25 @ 15:39:19
Rättelse, den långa tjejen i mitt förra inlägg vägde inte 52 kilo utan 42. Lite skillnad där!

Efter många om och men var jag i skolan idag. Gjorde inte speciellt mycket viktigt men träffade alla sköna igen. Nu har jag nyss kommit hem, fikat lite och ska snart ta cykeln in till Vara igen för jag har konsert ikväll. Soundcheck klockan 4 för att sen uppträda klockan 7.

Tänkte rocka med lite monika Setterlunds sakta gå hem genom stan.
Skönt.

Dem närmaste dagarna tänker jag festa loss, yey!

thinspiration

Skrivet 2011-05-23 @ 15:29:18
att leva med size zero. Är programmet jag ser på nu.

Jag vet att jag har tagit upp detta innan men det är ett sånt upprörande ämne. I programmet följer dem 3 par där kvinnan är underviktig och såkallad size zero. En kvinna som blir lycklig av att se att hon är smalare än Kate Moss i en tidning och som ljuger för sin pojkvän om att hon tar laxeringsmedel efter varje måltid. Kvinnor som blivit helt störda i hjärnan och som ser smalhet som makt.

Dem följer också en tjej som är 1,80 lång ocg väger 54 kilo och hennes BMI är 15.. Alltså mycket underviktig. Denna tjejen äter 5 mål om dagen och anser sig själv som hälsosam. Efter tester av en hälsocoach då man mäter hennes muskelmassa, fettmassa och vätskemassa i kroppen kommer man fram till att hon inte är underviktig. Hon är bara född som väldigt smal och lång och hennes vikt är inte ohälsosam för henne. Men hon får dock hjälp med att börja träna för att kunna bygga upp mer muskler.

Detta är ännu ett tecken på hur opålitligt BMI är. Dem som tränar mycket, har en ärvtlig kroppsfrom och som är svår att ändra på. Muskler väger mer än fett. Vill man ha muskler och ett BMI som visar på överviktig eller vill man ha ett BMI som visar på normalviktig men en kropp som inte innehar några muskler och därför inte en hälsosam kropp?
Det är frågan.

jubel

Skrivet 2011-05-19 @ 17:06:07
Fick ett fint USB från min fina kusin med massa bilder från Olofs konfirmation. Tack, utan dig skulle det aldrig bli några bilder på min blogg!
Kolla vetja:

http://sofieemelia.blogg.se/
Idag har repats aplådtack, det roligaste på hela föreställningen skulle man kunna säga. När man står längst fram på scenen och tar emot publikens jubel. Får väl se om det blir några stående ovasioner i helgen eller inte men vi hoppas på det!
Imorgon kväll är det kullenfestivalen och då kommer massa sköna band, b.l.a movits som jag personligen tycker är helsköna. Så då blir det pick-nick med fina vänner på en filt på en av kullarna. Det är grejer det!
tjadå

brännskador och bröllop

Skrivet 2011-05-18 @ 18:12:29
Åh jag har massa att berätta!
Först och främst så var jag på domarutbildning i söndags och vår instruktör Olga har dömt både damfotboll och herrfotboll hela världen över, det kan man kalla coolt. Jag är i en grupp med 3 killar i min ålder och en man från något baltikst land i 30 års åldern. När jag av någon anledning sa att jag inte dricker kaffe så sa han till mig.
"-Jag har sett en undersökning från Uppsala där dem sa att man ska dricka kaffe. Minst 15 koppar om dagen, speciellt för er kvinnor. Tänk på det!"
Föreställ er detta med baltisk brytning.. Haha säger jag bara.

Idag har vi haft genrep för barnteatern. Det var ovanligt nervöst, men det gick ganska bra ändå. Det var oerhört kul så jag ser fram emot premiären på lördag!

Papsen min fyller år idag så vi ska åka och kolla på bio om en stund. Mysigt tänkte bara nämna att jag såg min gamla idrottslärare Nellan på TV precis. Såg på det där programmet fyra bröllop (har inte sett det förut men Lisa har pratat massa om det) och fick se Nellan på efterfesten sjungandes "bara sport".
Ha Ha.

Tjohej

5 bokstäver =bygg?

Skrivet 2011-05-13 @ 18:23:02
Den här dagen asså!
Jag har sett på massa trevliga politiker och lärt mig massa nytt. Jag har samlat mina tankar och åsikter och lagt min röst i regionvalet. Jag har bokat biljett till peace and love. Jag har fått reda på att jag blivit utagen till en domarutbildning så jag kan utbilda mig till riktig fotbollsdomare.
Jag kände mig jätte vuxen när jag ringde och anmälde mig och frågade om det var någon mer som kom från vara. Fick då ett nummer till en kille som jag vet vem det är men aldrig pratat med, men jag tog mod till mig och ringde honom (för att fråga om jag kunde åka med honom). Han var jätte snäll och allt är fixat.
Åh det är typ min dröm att få döma fotboll på riktigt och nu kommer det ske, fyfan vad kul. Jag ska äga alla killar/män på kursen för jag antar att vi kommer endast vara ett fåtal tjejer.
Yeah!
Nu måste jag plugga så den där uppsatsen blir klar för mer tid har jag inte :(
Sen ska jag sy och pyssla lite också, och gå och lägga mig tidigt för imorn blir det uppgång 07.30 för en dag i skolan. Men det gör inget för jag ÄLSKAR skolan ;).
see ya!

radioseven

Skrivet 2011-05-10 @ 20:27:29
Lyssnar på radioseven på riktig house. sköna grejer det med ibland.
Nu har jag ansträngt mig lite i naturkunskapen och ska nog kunna kamma hem ett G på torsdag i alla fall. Känns som vi har massa läxor/prov/inlämningar just nu, vi brukar ha det jätteslappt. Allt kommer verkligen på en gång.
Jag vill träna fotboll snart, men jag kommer inte hinna det än på två veckor i alla fall, inte förän barnteatern är slut. Och jag försöker inte bara lura mig själv denna gången för att jag tycker det är jobbigt att vara otränad och träna med massa vältränade så jag struntar hellre i det. Nu vill jag bli vältränad och kicka boll som Marta!
Ja det får komma när jag har tid. Nu ska jag nog gå ut och gå om min pojkvän vill sluta spela alchemy på sin mobil.
hejs!

caramelts

Skrivet 2011-05-09 @ 17:50:06
Slänger upp en bild ifrån i somras. Tagen av Amanda Granath.
Tänkte bara säga att det var väldigt varmt idag och att jag verkligen behöver köpa nya vårskor som är lite mindre svarta och mindre varma.
Idag luktade det bajs vid mitt skåp, otrevligt. På onsdag ska jag och han den där ta bilen och åka till något ställe för att köpa mig nya vårskor, en bikini och andra välbehövliga saker som man behöver när man inte köpt något på 4 månader. FÖR jag är ledig på onsdag, gött. Iallafall på dagen för på kvällen är det rep.
Just på onsdag är det en vecka till genrepet också. OMG. Nu ska jag skriva på min uppsats och gå ut och springa.. (kom-igen nu Louise, du måste om du inte ska få IG i idrott!!)(det var ett försök till att peppa mig själv..)
tjing tjong! (betyder kissa på thailändska, mycket kul enligt mig)

hej!

Skrivet 2011-05-07 @ 11:37:12
Idag är det konfirmation som gäller!
Brorsan vetni. Håller på och städar mitt rum och sen ska jag duscha i vår nya dusch i vårt nya badrum. Kommer bli gött sen, inte att sitta i kyrkan i två timmar men sen när man får äta massa god mat. mohaha. Mums.
Måste förresten gå ut och springa imorn. kom-ihåg det då! :D
pöss

gröna och gula negerplaneter

Skrivet 2011-05-05 @ 21:46:42
Mitt huvud snurrar av gröna och gula negerplaneter eftersom jag har stått och bakat negerbollar med färgrat strössel på som ska föreställa planeter.

Ja får väl se om någon vill köpa dem sen. Var kvar i skolan till halv 6 för att hjälpa killarna att snickra lite. De blev nog lite imponerade av min kunskaper. Ja om man säger som så här så är mina skådespelartalanger är bättre än mina snickartalanger ;).

Sen har jag och mamma shoppat loss på hemkompaniet. TAG 20 BETALA FÖR 10. Det innebar att jag köpte massa fina glas. Vin glas och vanliga glas som jag ska ha när jag flyttar hemifrån. Sen fikade vi på nordpolen och gottade oss med räkmaka.

jambo jambo!

white trash

Skrivet 2011-05-04 @ 12:34:54
2:or och 3:or på estetiska programmet i Vara visar sin slutproduktion för allmänheten på fredag och lördag.
Är sugen på att se den, om den är så bra som de som går där säger.. 
Dock kostar den 140 spänn. Antar att det är konserthuset som tar ut så höga avgifter för 140 kronor, det är ju 40 kronor mer än våra treors slutproduktion..
Jaja någon som vill se den med mig? vill ju ha någon att prata med den efteråt!
Här är mer info:

May the 4th be with you

Skrivet 2011-05-04 @ 12:10:58
Today is Star Wars Day - May the 4th be with you
Var en trevlig kille som skrivit detta på FB och jag tyckte det var lite kul så jag publicerade det här.

Jag har gått och blivit förkyld igen. Hatar känslan man känner när man håller på och bli sjuk. Kände den i skolan igår, men det finns ju inget man kan göra direkt. Var tvungen att stanna kvar i skolan också för att bygga vår scenografi till opperationen rädda jorden (premiär 21 maj). Det var lite kaos att komma hem också, satt i vara och frös i en halvtimme innan någon familjemedlem brydde sig om mig.
Idag är jag ju då hemma från skolan för att febern ska gå ner. Imorn måste jag ju till skolan eftersom det är första genomdraget då så det kan jag ju inte missa! Men hinner inte med att vila så mycket för jag har massa att plugga. Så nu är det dags att ta tag i saker och ting.
Hejåhå.