envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

Dear John

Skrivet 2012-10-30 @ 21:50:28
Tre roliga saker jag har fått uppleva med John idag.

1. Bilen påväg till skolan
J -"Vad har du gjort med håret?"
L -"Vadå? Ser det konstigt ut?"
J -"Nej men ögonhåret."
L -"Menar du ögonbrynen så har jag målat dem lite."
J -"Du ser ut som en aborgine. Det var bättre innan."
 
2. Han får låna böcker på skolans bibliotek på tisdagar och idag kom han hem med boken "Mao et moi" -(Mao Tsetung) och jag. Lite smyg kommunist kanske? haha nä nu skojade jag men vad håller grabben på med?!
 
3. Min mormor gjorde kalvdans (en efterrätt gjord på råmjölk) innan jag åkte tillbaka till Schweiz för Nini och Jacob ville smaka på något som är speciellt för Skaraborg. Jag trodde inte dom skulle bli så överväldigade men dom tyckte det var okej. Den störrsta bragden var att John smakade och HÖR OCH HÄPNA tyckte om det! Det finns inte mycket den grabben tycker om också gillar han kalvdans. Mormor <3
 
 
 

Gothenburg-Frankfurt-Geneva

Skrivet 2012-10-29 @ 10:36:32
Har verkligen ingen motivation till att blogga just nu. Men för er som undrar vad jag håller på med kan jag berätta att jag spenderat en vecka i Sverige som innehöll
mamma, pappa, brorsan, fina vänner, snö, ullared, gosdag, bio, fest och massa god mat
 
Hade dock en hatflygresa tillbaka till Ge i lördags då det var snökaos i Frankfurt och jag höll på att fastna där. Hann med nöd och näppe med sista flyget till Geneve med landningstid 5 timmar senare än beräknat. 

Kändes ändå riktigt bra igår när jag träffade en ny tjej som ursprungligen kommer från skaraborgstrakterna och verkar skön, sen kom Nini och John hem och allt kändes bara bra! 
Nu är det back to basic med franskalektion imorn. Dessutom har jag och josefin precis varit på ett gym (det största gym jag sett) och blivit guidade runt. Det har 2 pooler, 3 fitness-salar, två mega gym, bastu, ångbastu, bubbelpool, tennisbana, skönhetssallong (?), ja det fanns allt. Så där ska jag börja träna tänkte jag. Såå pepp!
 
Skriver snart igen, loovar!

Lufthansa

Skrivet 2012-10-18 @ 18:55:16
Försov mig idag, bara två timmar. Vaknade 20 minuter innan min franska lektion började! 
Och då hade jag redan missat att fick frukost åt John.. Men jag bara slängde mig ut i bilen och hoppades att inte trafiken skulle vara förjävlig. Det var den inte och jag kom bara 20 minuter försent men mådde inte så bra då jag inte ätit eller druckit något och av ren stress började jag gråta när det första läraren gjorde var att förhöra mig på läxan som jag inte ens fattade.. 
Men sen har dagen bara varit bra, var på ikea med Fanny och hämtade en madrass (japp bilen är enorm) och åt köttbullar. Sen har jag hämtat John, spelat massa fotboll och basket och börjat tänka på vad jag ska packa med mig till Svergie!
 
Ja för imorn åker värdfamiljen till Sverige och på lördag åker jag. Ska bli så underbart att komma hem där allt är som vanligt och man inte behöver tänka på hur man beter sig och vad man gör utan bara va. Asså det är svårt att förklara men här måste man hela tiden anpassa sig, hemma kan man bara vara sig själv!
 
Eftersom jag är hemma nästa vecka kommer inte många uppdateringar här ske då jag kommer lägga all tid på att umgås med nära och kära för det är något jag har lärt mig dessa 7 veckor. Att uppskatta dem som finns nära. Vänner och släkt. Att ta sig till och åka och hälsa på släktingar och slänga iväg ett sms till någon kompis man inte träffat på ett tag och bara hänga. Trodde aldrig jag skulle säga det men jag saknar Vara.
Punkt slut.

WMFAO

Skrivet 2012-10-16 @ 23:29:08
Denna veckan jobbar jag väldigt mycket för ovanligheten skull. Flera kvällar i rad och hela dagen imorn 6.30-19.00 ja ni fattar. Men min belöning kommer på lördag då jag får åka hem till Sverige! Wihoo vad lycklig jag är över mitt liv. Best of both worlds när man både kan bo i lilla Vara och stora Genève!

Bilder från helgen i Zurich. Hann inte fota så mycket men dem första bilderna är utsikten från pappans jobblägenhet, mitt i centrum. Måste tillbaka till Schweiz feststad nummer uno!
 

Bilder från gårdagen då jag hängde med Anna och Rebecka inne i Genève och lunchade vid fontänen.

 

fanta och rosé

Skrivet 2012-10-14 @ 23:49:33
I fredags hade jag förresten lite vinkväll här i huset med 3 goa tjejer. Slutade med försök till utgång. Alltså vi åkte in till stan och gick till några ställen men vi var för snåla så vi gick aldrig in. Bättre lycka nästa helg! Haha
 
 
josefins bild!

Weekend i Zürich

Skrivet 2012-10-14 @ 16:12:00
Ja då har man även varit i dem östra delarna av Schweiz, närmare bestämt Zürich. Då jag blev frågad av värdfamiljen om jag ville följa med dit över helgen. Ett sånt erbjudande tackar man inte nej till då jag tekniskt sett har "jobbat" i helgen. Vi bodde i Jacobs jobblägenheten mitt i centrala Zürich, i gamla stan, med utsikt över floden och hela stan och i samma byggnad som dolce and gabana (standard skämtet var att dem skulle köpa "arbetskläder" till mig där. En klänning i skyltfönstet som kostade ca. 40 000 sv kr)
Jaja denna övernattningslägenhet hade tre sovrum och en takterass, numera börjar man vänja sig vid sånt men när jag satt i deras "vardagsrum" imorses och kollade på dem vita skinnsofforna insåg jag att inredningen i bara det rummet måste ligga på runt 150 000 sv kr.

Haha jag har blivit lite pengabesatt för tillfället. Men igår var vi på stan lite och sen åkte vi till någon släkting till familjen som bodde utanför staden (svenskar). och dem var riktigt trevliga, dem trevligaste "vuxna" människorna jag träffat här. Så vi var ute och gick och sen åt vi fondue på kvällen, debut för mig men det va gott! Vi drack vin och champagne också, och ju längre kvällen gick ju trevligare blev det. 

Bilder från Zürich kommer, lite iallafall!

Corsier-port

Skrivet 2012-10-12 @ 08:45:02
Här bor jag. I Corsier. Har ungefär 500 meter ner till sjön från huset. Här blir det nog en del häng fram i vår med grillkvällar, båtturer och nattdopp. En sak jag inte saknar med Vara är att ha flera mil till närmsta sjö. Jag älskar närheten till vatten här. Så otroligt vackert. Bilderna är ändå från en regnig dag. 

om vingarna bär

Skrivet 2012-10-11 @ 18:39:21
Idag har varit en bättre dag. Tänk vilken skillnad på dagarna det kan vara!
Idag har jag haft en franska lektion då jag fick tillbaka ett prov med nästan alla rätt (bara ett fel), sen gick jag och Fanny och fikade och pratade massor, gillar henne så det suger att hon ska hem om tre veckor.. 
Sen åkte jag hem, gjorde lunch och gick ut och sprang. Sen skypade jag lite med London (Felicia) och sen hämtade John. Vi var ensamma hemma och vi gjorde (efter många om och men) läxorna. Sen dess har jag käkat lite kvällsmat då resten av familjen ska ut och äta och jag ska på au pair-möte i Nyon. 
 
Åh vet ni vad det bästa är?
Imorn ska jag och hela familjen till Zurich på week-end och då får jag upptäcka staden samtidigt som jag "jobbar" och på kvällarna kan jag träffa Amanda och Britanny som lyckligtvis också ska dit denna helg. Så då blir det utgång med dem pinglorna i Schweiz bästa och största party-stad. 
 
Cheers!
 
 

...

Skrivet 2012-10-10 @ 15:37:42
Just nu går allt emot mig. Allt. 
I måndags höll jag på att döda en människa med bilen, igår körde jag in i trotoarkanten och punkterade båda däcken på höger sida. Samt försökte tvätta i en trasig tvättmaskin så det kom vatten på hela golvet och på kvällen höll jag på att låsa ute mig och John för jag lämnade in husnyckeln till bilreparatören. Då tänker man, nu kan fan inget mer hända turen måste ju vända!
 
Så för en stund sen kör jag john till golfen, kör jätteförsiktigt och håller verkligen alla hastighetsbegränsningar. Så kommer jag tillbaka till uppfarten då man svänger runt ett staket. Av någon anledning tar jag inte ut svängen ordentliget (kör väldigt långsamt dock) och skrapar upp hela höger sidan + att stolpen viker sig. Asså jag bara skriker rätt ut och vet inte vad jag ska ta mig till. Jag backar och åker därifrån för att se hur det ser ut. Det ser förjävligt ut!

Efter jag har suttit i bilen och gråtit ett tag åker jag tillbaka "hem" men jag klarar inte av att säga till Nini vad som har hänt.. Förmodligen kommer Jacob se på bilen ikväll och jag kan ju inte ljuga eftersom det syns på stolpen också. Men jag orkar bara inte. Mitt psyke klarar inte av att skämmas mer. Jag vill bara hem till Sverige och slippa den jävla bilen som är stor som ett rymdskepp och bara vill mig illa. Jag orkar inte anpassa mig efter en familj hela tiden och inte veta när jag är ledig och inte kan planera någonting. Jag börjar faktiskt tvivla på om jag klarar av det här jobbet.. För jag kan ju uppenbarligen inte köra bil. Jag orkar inte.

Toblerone och billigt vin

Skrivet 2012-10-09 @ 22:43:00
 
1. Tobleroneberget 
2. My American homie Brooks
3. Berget, Rebecca och Anna
4. Brookie
5, 6,7. Party med Amanda och Anna 

tobleroneberget

Skrivet 2012-10-09 @ 17:38:09
Helgen. I lördags gick jag upp vid halv fem för att börja min resa mot Zermatt med Link (aupair-grupp) Vi åkte buss och sista biten tåg för ingen biltrafik är tillåten i Zermatt. När vi kom dit var det underbart väder och efter en lunch började första vandringen. 1,5 timme upp i bergen till en restaurang där vi åt apfel struvel (någon äpplekaka som var speciell för detta stället). Sen gick vi ner igen, oerhört varmt och jobbigt att gå uppför. På kvällen var det partyye i rum 134 och vi gick ut till någon liten bar med en retarded DJ och snackade med norska landslaget i puckelpist. Gick dock hem väldigt tidigt och sov! På söndagen gick vi upp vid 8 för att åka upp till en topp som låg på 3100 meters höjd, ovanför molnen där det var massa snö.
 
Sen började vandringen nedför, som måste varit säkert 1-2 mil. Det tog iallafall 5 timmar att ta sig tillbaka in till Zermatt men det berodde nog på att vi gick lite fel på slutet. Sjukt jobbigt för benen att gå så mycket nedför och att hela tiden vara sharpe så man inte trampade fel och ramlade, ett riktigt äventyr men jag klarade det. Efteråt skulle jag och Brooks belöna oss med MCD men jag tappade mig hamburgare så jag fick inget. Sov hem på bussen efter en riktigt hård och tuff helg och jag har fortfarande ont i benen. Dock fotade jag inte så mycket, men lite bilder har jag allt! 

Gillar man att vandra, åk till Zermatt!

Zermatt

Skrivet 2012-10-07 @ 23:09:41
Här har jag chillat lite i helgen. Långt inlägg kommer imorn för nu behöver jag SOVA.
 
 
bilden är tagen av Christian (alltså inte google)

sanningen

Skrivet 2012-10-05 @ 12:53:16
Dem senaste dagarna har det hänt en del oväntade grejer, ja oväntade är ett bra ord för det kan ju vara både positivt och negativt men i detta fallet är det negativt. Jag har känt många känslor dem senaste dagarna. Jag har varit arg, ledsen, förvånad, orolig och rädd. Jag kan inte skriva så mycket mer här och jag vet inte vad jag skriva om istället. Men ni närmaste där hemma vet ju hur det ligger till. Annars får ni fråga. 

månadsdagen

Skrivet 2012-10-02 @ 17:02:01
Jarrå såatte idag firar jag månadsdag. Har varit här i en månad och det känns okej. Jag kan inte säga att det känns underbart för det gör det inte, men jag börjar anpassa mig och sluta jämföra med hur saker och ting är hemma. Helgerna är ju det bästa när man är ledig och kan hitta på vad man vill och uppleva staden och kulturen med vänner, dock är jag inte ledig varje helg..
 
Jag har börjat gymma på ett gym som är sjukt fräscht och jag läser franska, hade mitt första "prov" idag och det gick okej. I helgen ska jag på aupair-resa till Zermatt och vandra i bergen och hajka. Måste förbränna all choklad jag åt denna helgen.. 
Det är väl ungefär vad som händer i mitt liv just nu. 
 
på återseende!

Uppe med tuppen

Skrivet 2012-10-01 @ 07:43:32
Min dag har nyss börjat. Vaknade 06.15 och går ner och gör iordning frukost som idag för min del bestod av havregrynsgröt, har äntligen hittat och köpt havregryn och det var den godaste gröt jag ätit. Kanske för att jag inte ätit det på så länge? kanske för att det fick saker och ting att kännas mer som hemma? 
 
Ja nu borde jag egentligen sitta i bilen och köra John till skolan men han har blivit lite förkyld och fick stanna hemma från skolan för sin mamma. Jag vet att jag inte borde jämföra men min mamma lät aldrig oss vara hemma, bara om man hade över 38 graders feber.. haha.
 
Så idag borde jag ju jobba hela dagen eftersom John är hemma sjuk?
Näe mamman är ju hemma så vad gör jag?
Tänkte åka in till stan och fika med en tjej, gå ut och gå med en annan tjej och ikväll åka och dricka te hos en annan tjej. Kul, jao!

bloody sunday

Skrivet 2012-10-01 @ 00:07:46
Har haft en byta-bilder dag med tjejerna som kom hem till mig på söndagslunch! 
Jag har varit ensam hemma idag så jag utnyttjade tillfället och tog fram mina matlagningskunskaper (recept.nu) och lagade en pasta med kyckligt, mozzarella och basilika. Ganska gott faktiskt.
 
Sen drack vi massa te, åt chokladbollar (negerbollar!!) och goda schweiziska skorpor och pratade om livet. Bästa söndagen måste jag erkänna och ingen måndagsångest här inte.
Puss på livet
 
 
Lovisas underbart fina bilder (lite bättre på att fota än mig)
Hoppas det var okej att jag snodde några? puuss
sista bilden är standard, ehe!