envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

25/5 canoying+high ropes

Skrivet 2013-05-27 @ 22:02:42
 

Har denna helgen gjort dem sjukaste och mest adrenalinpumpande sakerna i mitt liv. Låt oss börja med Canoying. 12.00 i Interlaken blir vi tagna till ett ställe där vi får på oss våtdräkter, våtskor, flytväst, rumpskydd, hjälm och handskar. Vi får en genomgång i vad som ska hända och alla får sina smeknamn på hjälmen. Jag fick "boobs" förvånande? kanske inte. 
Sen blir vi uppkörda till bergen med två guider och en kamera-kvinna. Sen är det bara att köra, vi befinner oss vid en flod från bergen med mycket stenar och ganska bra sluttning på vissa ställen. Meningen är att vi ska ta oss ner på två timmar genom att hoppa från klippor, firas ner från höga höjder och flyta/simma i vattenfallen. 
Det läskigaste var att försöka slappna av och åka med i vattenfallen men det läskigaste var när man kom ner under vatten och undervattensströmmarna höll kvar en under vatten. Fick panik flera gånger, men vi hade ju flytväst och folk som hjälpte oss upp ur det iskalla vattnet om det var för strömt. 

På flera ställen blev vi fastsatta i linor och skulle klättra ner för stup/ hoppa runt stenväggar. Allt är väldigt svårt att förklara med det var det fuckin mest awsome jag gjort i mitt liv. SWEET AS. 

Efter detta fick vi bröd och öl och blev sedan ivägkörda till "high ropes" som innebär att man klättrar högt uppe i träden med hjälp av linor som går mellan träden. Jag som efter allt adrenalin och en öl kände mig lite lullig hade svårt att få ordning på alla säkerhets saker i början då det krävdes mycket koncentration för att kunna göra dem svåra banorna på 20 meters höjd. Hybrisen tog dock över och vi började på den tredje svåraste banan #försvår men både jag Moa och Anna klarade den efter lite dödsångest. Det roligaste var dock när man skulle ta sig ner och åkter liksom linbara ner för träden. Så härligt!
 
På kvällen skulle rum 525 förvandlas till party-rummet men efter en dusch insåg vi själva att det var omöjligt.. min armar skakade av den hårda ansträngningen och istället kollade vi lite på matchen på storbildstv i samlingssalen. Sen däckade vi alla innan 11, helt utmattade.

Nya äventyr

Skrivet 2013-05-24 @ 22:09:08
Mot nya äventyr för imorn ställer jag klockan på 05.15 och tar med mig ett gött gäng till Interlaken. En hel buss med folk från hela världen som alla vill upptäcka mer av Schweiz och va med om lite äventyr.
 
Sista gången jag träffar flera av tjejerna som åker hem snart så det blir som en sista resa tillsammans och det kan ju balla ur. Ska iallafall göra canoying (youtuba!! ascoolt) och high ropes (man går lina på rep 20 meter upp i luften typ). 
 
Ha en go helg folket!

Nice+Antibes+Cannes+Tourrettes sur loupe

Skrivet 2013-05-22 @ 23:11:50
 
 
Här kommer helgen i massa bilder. Var ledig fre-tis så tog flyget tidigt tidigt på fre morgon (06.05) efter att ha sovit 45 min... Mötte upp Frèya, Gracie, Birdie och Shannon på flygplatsen och hängde med dem i Nice några timmar tills jag blev hämtad på flygplatsen av Petronella och familjen Sundblad. 
Det jag har hunnit med i helgen är Middag i Antibes, Utflykt till Cannes och filmfestivalen. Såg massa lyxyatchar, bentleys, och massa filmproducenter. Dock hade vi inga biljetter till röda-mattan eventet så åkte hem.

På kvällen var det utgång i Nice som gällde, klubben high där massa kända dj's spelat och många kända människor hänger och det märktes. Stället var stelcoolt och stendyrt.. Dyraste utekvällen genom tiderna för mig.

På söndagen chillade vi mest, gick runt i byn vid bodde i som är en gammal medeltida by uppe i bergen med utsikt över Nice, St Tropez, Cannes och havet.
 
På måndagen efter att ha solat, badat och lekt med barnen hela dagen åkte vi in till Nice och kollade lite. Åt god italiensk mat (Nice har varit italienskt så mycket är som i italien där). 

Tisdagen så chillade vi bara och badade massa i poolen eftersom det blivit riktigt fint väder (24 grader och sol). Jag myste med barnen lite innan Petronella körde mig till flygplatsen!
 
Awsome helg! Rekommenderar verkligen att åka till Nice. Så vackert ställe med nära till så mycket! Franska rivieran när den är som bäst. Måste tillbaka dit!

försommarkväll

Skrivet 2013-05-14 @ 22:59:28
 
 
 
Hade lite BBQ i fredags med massa goa människor med olika ursprung. Dansk, Tysk, Nya Zeeländsk, Amerikansk. Blev en underbar och lite urballad kväll. Speciellt för mig och Anna som var dem enda som gick ut efteråt. Shakers heter stället. Ja man fick stora shakers med drinkar i.. Kunde ju inte bli annat är galet.
 
Men BBQ var awsome, med solnedgången över sjön som utsikt. Oslagbart.

Morge

Skrivet 2013-05-14 @ 16:27:58

BBQ

Skrivet 2013-05-10 @ 11:27:32
Egentligen är det underbara tider.
Ska till Morge och kolla på tulpanfestivalen med Anna och luncha med henne. Ikväll väntar BBQ-kväll i min trädgård med massa goa människor. Tänkte spela kubb och göra irländsjulafton och bara va. Dock är det tråkigt för det blir mörkt så tidigt här, inte som i Sverige liksom. Så vid 9 är det mörkt och det är ju vääldigt tidigt. Imorgon ska jag jobba extra för en annan familj med två gobitar! Så det kommer blir en bra helg detta..
 
Men i bakhuvudet ligger allt jobbigt som har hänt och gnager, jag försöker inte tänka på det och det funkar ganska bra men hur ska det bli? Vad ska hända? Hur kommer jag hantera det när jag väl kommer hem? 
 

När allt vänder

Skrivet 2013-05-08 @ 11:43:39
När man känner sig som lyckligast och mår som bäst kommer baksmällen. När man har haft det för underbart för länge så händer det nått hemskt som för att nån försöker säga att man inte ska ta det goda livet förgivet. 
 
Idag vaknade jag med igensvullna ögon och det var svårt att dölja för min värdpappa att det hänt något. Men för en gångs skull förstod han och det kändes bra.
 
Direkt när jag fick reda på det ringde jag Amanda som tog bilen hit med en gång, hon är nog den finaste vännen och hon har ju varit med om samma sak så bästa människan att prata med och krama! 
 
Just nu vet jag inte vad jag ska göra, jag vill inte tänka på framtiden. Jag vill njuta av min tid här men hur är det möjligt?
 
 

Upcoming

Skrivet 2013-05-07 @ 20:49:22
Långhelgen som stundar innehåller mestadels jobb för mig då grabben är ledig och antagligen vill spela basket 24/7+ att jag ska jobba extra i en annan familj på lördag. Men lite fest, strandhäng, grillning och andra roliga saker ska jag nog hinna med också.

Nästa helg får jag långledigt för att åka till franska rivieran- Nice i 5 dagar för att hälsa på Petronella. Jag räknar med mycket sol,bad och fest. Besöka filmfestivalen i Cannes som är just den helgen och hänga i St Tropez. 
 
Helgen efter det är jag också ledig och ska åka med på en resa annordnad av den internationella aupair-gruppen. Vi ska till Interlaken som är ett område för extremsport. Det sägs va otroligt vackert och sjuka aktiviteter. Jag har valt att göra canoying som inte är vad ,man tror att det är. Det är nån typ av extremsport i en flod, man hoppar från vattenfall osv. YOUTUBA! 
 
Så nu njuter jag fullt ut mina sista veckor i Schweiz! woop woop!

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annecy

Skrivet 2013-05-06 @ 09:03:16
Trots med endast ett par timmars sömn tog vi oss upp vid 9-tiden på söndagsmorgonen för att ta bilen till Anncy. Frankrikes Venedig som det så fint kallas. En medeltida stad som ligger på en sjö ungefär. Har hört att det är jättemysigt och att man måste åka dit under tiden man är här. Och ja det var det, helt underbart. Kan ärligt säga att det var den vackraste stad jag nånsin varit i.
Så jag och Amanda började med en ordentlig lunch på en uteservering i det fina vädret. 20 grader och sol. för att sen går runt och kolla på kyrkan, gamla stan, sjön osv. Vi åt go-glass och sen hyrde vi en trampbåt som vi trampade ut med på sjön och låg och solade på i vår ensamhet. Utsikten från staden var incroyable (otrolig)  och vi bara njöt av vilken underbar dag vi hade!
 
Livet i Schweiz när det är som bäst

Lörre

Skrivet 2013-05-06 @ 08:53:19
Jobbade på dagen i lördags. Handlade present med John i stan, gjorde pannkakor och spelade baketboll.
 
Sen var jag fri och åkte direkt till Amanda, chillade i solen och handlade kött att grilla. Så på kvällen startade vi grillen på Amandas pytti-balkong och lyckades grilla lite kött. Vår favorit-Kanadensiska Gina kom över och vi åt och drack i mängder!
 
Vi målade en tavla som skulle representera vår nya vänskap (jag och Frida träffade Gina på Amnesia i Chamonix i februari och sen dess har vi inte träffat henne) så det var första gången hon, jag och Amanda hängde. Men hon är verkligen awsome så vi hade cp-kul. gick dock lite över styr när vi skulle ta en genväg till klubben och klättrade över stängsel för att komma in på privatområde. Mina nya vita jeans gick sönder och alla slog sig nån stans.. 
 
Men sjukt nice kväll

bouletts de viande

Skrivet 2013-05-03 @ 16:18:19
Tänker aldrig mer i hela mitt liv åka till IKEA.
Massa folk, massa skitsaker, bara fransktalande personal (JAG TRODDE IKEA VAR SVENSKT), långa köer och otympliga lådor.  
 
Dagen började så bra, jobb, gymmet. Goo lunch och sen tänker jag vila lite middag men ack nej då ber min värdmamma mig att åka till IKEA och hämta några skåp som hon behöver ha för hon gör om lek-rummet i källaren till ett förvaringsrum. Snäll som man är säger man självklart kan jag göra det.
3 timmar senare sitter jag här, helt utmattad. Det var 5 stycken stora garderober som jag, själv skulle hämta, betala och få in i bilen. 10 stora lådor som en omuskulös tjej i 20års åldern aldrig skulle klara själv. Det såg vem som helst. Dock är jag för självgod och insåg inte mina begränsningar så jag slet för hela mitt liv och klararde få ner dem på vagnen, köra den överfulla vagnen. åka hiss med den överfulla vagnen och ta mig till bilen.

Väl där börjar dem riktiga problemen. Lyfta in två meter långa lådor i en merca....
Ja dock stannade första bästa förbipasserande och hjälpte mig. Stark man i 30års ålder. Precis vad jag behövde! 
När jag väl kom hem var jag ju dock så illa tvungen att bära in allt i huset men då fick jag hjälp av städerskan.
 
Sjukt taskigt av IKEA att sluta sälja 4,5 procentig cider, den var ju svingoo. Dock hade dem marabou, hihi. 
Nu tar jag helg, tack och hej. 

Borgval

Skrivet 2013-05-01 @ 15:49:53
Hade sämsta valborgs-firandet i världshistorien. Jobbade till 8 på kvällen. Åkte till Amanda. Ingen annan kunde komma för alla jobbade så bara hon och jag.
Vi målade porträtt av varandra (fråga mig inte varför), drack te med massa honung och kollade på mean girls 2 (gör aldrig det, sjukt dålig b-film). Vi såg inte ens klart hela filmen för jag blev trött och ville åka hem så det gjorde jag. 
 
Idag började jag jobba 06.30 så ingen "arbetarnas dag" här inte. Tror tyvärr inte det finns några sossar i Schweiz.