envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

-Jag heter Kajsa och jag älskar varmkorv

Skrivet 2011-04-28 @ 20:05:12
Nu uppdaterar jag igen, helt amazing.
Vad har jag att säga idag då?
Jo jag stannade för en gång skull kvar i skolan och jobbade med kultur och idéhistorian som ska vara klar om två veckor (!). Går jävligt segt måste jag säga, får verkligen lägg överflödig tid på den nu, fast överflödig tid finns det inte så gott om så det blir väl problem.
När jag kom hem fortsatte jag plugga och lyssna på musik.
Har förresten hittat en jätteskön svensk/dansk låt. Jag älskar låtar där dem sjunger på danska och det är fart i den. Har några bra exempel på det här:


Danska godingar
1. Du säger att du älskar mig-supermarkets feat Medina 
-Dagens låt, nån ny låt. Helskön enligt mig.
2. Skub til taget- Morten Hampenberg feat Alexander Brown
-En låt jag hittade för ett år sedan eller nåt. Jävligt störande i början men nu tycker jag att den är skööön.
3. Natteravn- Rasmus Seebach.
Gammal goding. Får aldrig nog av.
Nu tillbaka till vad jag gjort idag. När jag pluggat en stund tog jag mig i kragen och gick ut och sprang 3,2 km, bara en vecka kvar tills vickis i skolan så jag måste ligga i om det ska bli något MVG.. Nu dricker jag björnbärssmoothie och ska läsa resten av kvällen.
Ciao!

slutet har just börjat mellan dig och mig

Skrivet 2011-04-27 @ 20:41:45
Har besökt Varas bibliotek idag och efter allt för lång tid vågade jag fråga var Vistor Rydbergs Singoalla var. Det visade sig att det var en Roman och om jag letade där från början så hade jag förmodligen hittat den. Nu har jag en vecka på mig att läsa hela boken och skriva en uppgift och svara på uppgifter om den.

Funderade ärligt på att skita i att läsa boken och googla innehållet och allt men ja det kanske slutar så i slutändan iallafall.

När jag väl använt mitt lånekort med två jordgubbar på så tog jag mina saker och cyklade hem, motvind. -som vanligt. Hade bestämt att jag skulle plugga jättemycket ikväll och hinna med minst halva min uppsats som jag har haft tid att skriva på i snart 8 månader och läsa ut den där boken.

vad hände?
Jo jag fick återfall på Oskar Linnros efter jag lyssnat på Veronica Maggios nya skiva (tänkte på hur hon kunde dumpa honom och tänkte att han borde få bli min istället). så jag kollade på youtube-klipp med Oskar Linnros och lite med snook. Fina killar det där. Sen blev jag lite sentimental och behövde lyssna på Håkan hellström. Det gjorde ju inte saken bättre men nu har jag gråtit en skvätt och alla mina problem är som bortblåsta. Så därför säger jag som såhär:
F U Läxor.

Jambo jambo!!

nu kan du få mig så lätt

Skrivet 2011-04-27 @ 20:27:01


Fotograf: Sofie Grabo

barn under kläder.

Skrivet 2011-04-25 @ 17:55:12
Har varit på söndagsmiddag hos mormor och morfar eller nej, måndagsmiddag blir det ju. Med mina morbröder med familjer.

Småbarnsföräldrar asså.. ja min ena morbror och hans sambo har ett tvillingpar som är ett halvår gamla. När de sitter med varsina barn i knät och pratar som om dem vore barnen och pratar med varandra. Jag tycker det blir lite mycket. Så kommer inte jag bli när jag skaffar barn.. Säger jag nu ja. ja det kommer väl gå åt skogen för mig med, bara att erkänna.

Nu ska jag njuta av dem sista timmarna av lovet med att baka något och åka bil!

"ingenting är som vi är"

Skrivet 2011-04-24 @ 16:53:53
Hästpojken & Håkan ni förstår mig bäst.

Nu, nu ska jag duscha lite efter en dag i solen, sen hoppas jag att ett par pratglada tjejer kommer till mig och grillar och äter glass, för det är just det jag behöver. Mitt liv är lite snurrigt känner jag, då behövs några som är lite snurriga som man bara kan vara i nuet med. Glömma allt. Leva. Jag gillar att leva. Inte att tänka.



fred!

..

Skrivet 2011-04-24 @ 16:45:20
Det är över nu.
Fast det behöver ju inte vara föralltid, precis som du sa.
Vi kommer alltid ha varandra, vi är trots allt varandras bästa vänner.

everyday i'm shuffelin

Skrivet 2011-04-24 @ 11:30:47
Jaha jag som tänkte hitta något ställe där jag i stillan ro kunde fira påsk och umgås med folk men ack så fel jag hade. Det hela började ju precis som väntat och jag begav mig till Larv för att hänga med lite folk. Sen blev det tydligen en fjortisfest i gympasalen i Larv. Väldigt oväntat träffade jag flera människor där som jag festat med förr så det blev rätt bra drag. Allt slutade med att Felicia ballade ur vid halv ett, Robert ballade ur vid ett och jag stannade kvar för att deltaga i limbotävling och tillslut även höjdhoppstävling.

Sen kände jag att det ballat ur tillräckligt så jag lämnade stället och tog bilen hem. JA jag var nykter hela kvällen!

Herrå

hemma igen

Skrivet 2011-04-22 @ 13:47:59
Jag har haft det ûberbra under mina 7 dagar i spanien. Sol och bad på dagarna, chill och grill på kvällarna. Inte så mycket fest dock men vi va ju inte på Ibiza direkt.

Nu är det dags att ta tag i livet igen. Jag kan inte hålla på såhär längre...

bort!

Skrivet 2011-04-11 @ 22:33:00
Så!
Nu var allt packat, elle ah..  allt utom handbagaget som jag fixar imorn. Imorn ska ringa lite samtal och fixa allt så det är klart innan resan. Sen blir det avskedsmiddag med familjen och det sista fixet.

Såå sjukt taggad. Kolla vädret nu och det ligger på 21 grader.. Men det är ju inte det viktiga!
Jag är där för äventyret. Första gången jag åker utan någon som är myndig. Har ju haft med lärare på klassresor och så men inte såhär. Nu gäller det att vi är mogna och inte hittar på några dumheter! ;)
H a  H a.

Får se om det blir något mer inlägg innan avresa!
Annars ha det kul i er gråa vardag!

Pöss

the adventures of Louise Grabo

Skrivet 2011-04-10 @ 21:48:11
Ännu en helg har runnit förbi och the adventures of Louise Grabo har väl varit ganska få.
Har mest tränat upp mina matlagningskunskaper, pluggat engelsk litteratur och vilat denna helg. Igårkväll dock träffade jag mina vänner och blev bjuden på trerätters hemma hos födelsedagsbarnet Johanna.
Fina grejer det. När tre av sex personer däckade vid bordet av trötthet (de hade varit på Idol) så var det dags att köra hem. Så jag körde hem Amanda.

Jag tror jag har packat det mesta som jag och Felicia ska ha i vår väska för det ska jag ha med till skolan på tisdag för ja ni fattar kanske...

Jaa nu närmar sig mitt nästa stora äventyr med storsteg. Spanien och Torrevieja på onsdag och en vecka framåt.
Då ska jag leva livet har jag bestämt.

Herrå!

Ett monster med hål

Skrivet 2011-04-08 @ 18:44:33
Jag är mamma.
Seriöst JAG är mamma.
Jag lagar mat, och delegerar uppgifter till andra familjemedlemmar.
Jag bestämmer när Olof får åka till sin kompis.
Jag är en mamma som inte skrev någon inköpslista innan jag skulle handla. Det resulterar i att jag köpte en ost fast vi redan hade och glömde köpa smör. Men jag är ändå mamma. Över helgen!
Min mamma är på träningsläger och super sig full på kvällarna med massa unga tjejer och killar i Helsingborg. Jag vill med.

Nu ska jag och pappa försöka oss på att grilla majskolvar i detta blåsväder. Det kommer nog sluta illa.

keep it up!

JAG LEVER

Skrivet 2011-04-07 @ 15:08:06
Sover oerhört länge för att vara sjuk.
Tvingas åka in till vara och köpa mer penecelin. Dock är jag stammis på apoteket så jag börjar få rabatter nu. Haha. Jag och alla 80-åringar.

Kommer hem, tar penecelin och en banan. Ringer min fina mormor som säger att jag får komma dit och äta men att hon är barnvakt åt mina småkusiner (ett halvår gamla). Så jag åker och hälsar på mina söta såm kusiner och sen åker jag hem till mormor och morfar som tar väl hand om mig. Matar mig. Underhåller mig och värmer vetekuddar åt mig. nu har jag tagit ett välbehövligt bad.

Har liksom glömt av min hygien när jag legat i min säng hela tiden. Höhö.

Jag känner mig riktigt pigg nu faktiskt. INGEN feber men fortfarande jobbiga smärtor i mage och rygg. Tänkte försöka ta mig en liten stund till skolan imorn. Nu måste jag plugga ikapp allt jag missat!

chillidill på er!

Från Rhodos till Järpås

Skrivet 2011-04-06 @ 11:19:47


Fick precis ett telefonsamtal. mitt i allt elände fick jag reda på att jag har fått sommarjobb på ett äldreboende i Järpås. 8 veckor och om jag vill så kan jag få en vecka ledigt. Det betyder att vi kan åka till Peace and Love Felicia! :o :o :o.

akuten

Skrivet 2011-04-06 @ 10:57:51
Blev att besöka akuten igår. Min läkare som jag träffade på morgonen sa att om febern steg och om smärtan blev värre så skulle jag åka in. Och det gjorde den. Från 37,5 på förmiddagen till 39,3 vid sex-tiden.

Så vi 20-tiden igår kväll åkte vi till lidköping. Jag fick ett rum, och genomgå samma undersökning som på morgonen. Kissa i burk, stick i fingret osv. Men läkaren kom fram till att det var rätt diagnos bara att penecelinet inte gjort verkan än. Jag fick ett annat penecelin och sen blev jag hemskickad.

Idag mår jag som tidigare. Jag lever på alvedon men såfort den går ur kroppen stiger febern, jag får frossa och smärtan i magen och ryggen bllir olidlig. svårt att beskriva den men det är som någonting trycker ut mot magen och ryggen men samtidigt krampar det. När den är som värst ligger jag och gnyr och rullar runt i sängen.

Missar mycket pågrund av det här:
-skolan.
-första repdagen till barnteatern.
-brudshowen ikväll (jag skulle varit konferencier)
-Uppträde i kyrkan imorn.
-SÅKLART massa träningar.

Nu ska jag underhålla mig själv med att sova.

såärde.

Skrivet 2011-04-05 @ 13:00:39
Jag skulle kunna skaffa en egen kategori som heter "diagnos" för jag är ju hos läkarn var och varannan vecka.

Men nu ska jag äta något och sen vila upp mig. Kanske måste plugga lite engelska. Trots att jag inte orkar det, har ju ändå prov nästa vecka..

Diagnos

Skrivet 2011-04-05 @ 12:58:42
Okej såhär ligger saker och ting till. Förra söndagen började jag känna av en urinvägsinfektion. Jag drack massa tranbärsjuice och det kändes som det gick över. Hade lite småont. Ja när man kissar och i urinröret liksom. Men jag tänkte inte så mycket på det utan tänkte att "det försvinner snart".
I lördags spelade jag match (inte så smart om man har någon slags infektion) jag hade lite ont i urinröret och magen men hård som jag är spelar jag hela matchen. När jag kommer hem tar jag verktabletter för att slippa känna smärtan och glömmer att stretcha. Detta leder till att jag inte känner någon smärta och på söndagen får jag en väldig träningsverk i alla delar av kroppen. Jag hatar mig själv en stund för att jag inte stretchade men tänker att jag får skylla mig själv.

På måndagen är "träningsverken" ännu värre i mage och rygg och det gör liksom ont hela tiden. Jag inser att det inte kan vara träningsverk eftersom när man spelar fotboll är det ovanligt att få i mage och rygg. Jag härdar ut dagen i skolan och när jag går hem från bussen gör det så ont så jag tror att jag kommer svimma. Jag lyckas ta mig hem. Tar verktabletter och går och lägger mig. När jag vaknar känns allt bra igen (pga verktabletterna) så jag åker och jobbar. När jag kommer hem kommer smärtan tillbaka och jag ligger och gåter i typ en timme tills mamma kommer och trycker i mig fler verktabletter..

Jag lyckas somna efter ett tag men när jag vaknade i morses är smärtan värre än någonsin och jag får följa med till mammas jobb för att träffa en läkare. Jag hade så ont så jag fick ett eget rum med brits och filt istället för att vänta i väntrummet. Läkaren tjötar lite och trycker på min mage och rygg. Det gör jätte ont.

Sen får jag ta blodprov i armen och provresultaten visar att min förre detta urinvägsinfektion har gått upp och satt sig på njurarna.  Alltså njurbäckeninflammation. Jag fick penecelin och blev beordrad att åka inte till akuten om inte min höga feber försvinner tills ikväll.

Detta är alltså resultatet av att man struntar i sina smärtor och tar för lätt på saker och ting. Så typiskt mig.
Mitt straff blir att jag missar genrepet inför brudshowen som är imorgonkväll och att stressen inför allt som jag inte får missa blir ännu mer uppenbar.