envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

körslaget

Skrivet 2011-08-31 @ 23:00:48
Jag tycker om körsång väldigt mycket. Speciellt när man får leka lite med det. Hitta på egna stämmor. Hoppa emellan stämmor och weila (stavning??) sig fram. - Dock inte lika kul för dem som står brevid och ska försöka hitta sin egen stämma men äsch.

Lätt den roligaste lektionen denna veckan men imorn kör vi igång med teater igen. Monologer och filminspelningar. Spännande.


DAGENS BIKT: Jag var aldrig på gymmet idag, jag ljög. Jag hamnade på en annan plats istället.

Dem kallar oss skådisar

Skrivet 2011-08-30 @ 22:42:53
Va fan har jag gjort i eftermiddag?

Har känts som den mest värdelösa eftermiddagen/kvällen i hela mitt liv. Kom hem. åt. somna framför TV:n. kolla Robinson. Kolla dem kallar oss skådisar. Betala en räkning till riksteatern. OCH. NU.


Nu ska jag väl sova igen antar jag. Lyssna på min monolog samtidigt som jag spelar mobilspel och sakta men säkert återgå till drömmarnas värld.


Imorgon ska jag ta tag i mitt liv och förhoppningsvis gå på indoorwalking med mamsen på gymmet. Nån gång måste man börja. Here we go. 


Fick en tanke förut, tänk er Zlatan stå på ett gym och göra en rullbandsdans lika casual som dem i
OK go.


http://www.youtube.com/watch?v=dTAAsCNK7RA


Kolla denna och tänk er Zlatan! HAHA.

Mono

Skrivet 2011-08-28 @ 17:12:59
"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till


Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann



Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort"


+

"Att vara eller att icke vara
Det är frågan"



HEJ MINA ÄLSKADE MONOLOGER. NU SKA JAG PLUGGA PÅ ER.

Trendkoll

Skrivet 2011-08-28 @ 10:46:46
Eftersom jag har kommit över en del mode-tidningar under tiden jag har legat hemma sjuk och igår åkte till Göteborg för att kolla vad affärerena erbjöd kan jag nu komma med en liten modeuppdatering för er som känner er intresserade!

Jag säger bara en sak. SEXTIOTAL. I alla affärer märker man att många plagg går i dem typiska färgerna för 60-tal och har dem typiska mönstren/snitten för 60-tal.
Gillar man inte sextiotal ska man definitivt inte sätta sin fot på HM där hela butiken är fylld av polotröjor, A-linjeformade plagg, manchesterbyxor, senapsgula och ärtgröna plagg.

Här får ni höstens "måsten":

1. Det senapsgula plagget! Själv har köpt mig en senapsgul pennkjol som jag kommer använda flitigt på fester i höst.

2. Skinn. Skinnbyxor har kommit tillbaka. Minna att jag själv hade ett par röda skinnbyxor när jag gick i trean på lågstadiet. Rött, brunt, beight och svart är färgerna. Fortfarande är kjolar och jackor helt rätt.

3. Päls. Pälsvästar. Såklart fejk hoppas jag. Såg mycket sånt i butikerna. En trend jag lätt skulle klara mig utan. Men man ska aldrig säga aldrig!



Lite av varje från HM.

Nu har båda jag och ni koll.
Tja!

vart jag mig i världen vänder

Skrivet 2011-08-27 @ 20:21:37
Fredag. noo school. Middag men vänner. ett par shoots. 100 kroners kola. sova is Sarahs nya lägenhet.


Lördag. Vakna i Sarahs nya lägenhet. Ta tåg hem. Träffar Julia på tåget. Åker med henne till Göteborg och köper kläder för flera tusen. Äter på parika, nudlar och har det allmänt mys.


Än så länge bra helg. Men kan den bli bättre?! Överraska mig!
Min hals gör inte lika ont längre, jag är glad. Hej. Då.

etik?

Skrivet 2011-08-25 @ 08:29:02


Religionskunskap nu!

små frågor och stora problem

Skrivet 2011-08-23 @ 23:17:11
Jag vaknade 07.12 idag och kunde inte somna om pågrund av halssmärtor, jag insåg att det inte skulle bli bättre av sig själv så jag gick ner och tog mina tabletter+ åt lite frukost.

Var lite frustrerande att vakna så tidigt när jag inte skulle befinna mig i skolan för ens 10, men morgonen gick fort och hur som helst lyckades ändå jag och John komma 5 min försent (Vi skyller på dem jävla bönnerna) (Just det! jag själv är bonne..)
Hur som helst, SKOLA. Jag njöt i fulla drag av att få vara estet, tjöta med mina kära vänner och kolla in dem nya ettora. Till och med maten smakade bra denna underbara första skoldag som TREA.
Sen kunde jag heller inte tacka nej till en fika efter skolan med gänget.
Egentligen borde jag kanske känt efter lite mer (jag brukar aldrig känna efter) och känt den mer intensiva värken i halsen trots att det bara var ett par timmar sen jag tog värktabletter och hur trött och anfådd jag kände mig i kroppen. Men nej, jag kände först efter när jag kom hem, halv 5. Då däckade jag på soffan och vaknade inte för ens 3 timmar senare...



Jag vaknar av att jag yrar.
Mamma frågar:
"Hur var det i skolan?"
Jag:
"Vi var i Göteborg"
Mamma:
"Var ni i Göteborg med skolan?"
Jag:
"Ja jag tror det eller vi ska dit ikväll"


Jag visste inte vad jag pratade om och jag mindes inte något vad vi hade gjort i skolan, det var sjukt.



Så nu säger mamma att jag måste vara hemma imorn, jävla drömmar!

inte som dem från stan

Skrivet 2011-08-22 @ 18:06:47
You think you cooler than me!?

Vaknade av att pappa kom in i mitt rum (07.32) och frågade om jag kunde köra in ett lass till Vara. Alltså en traktor med en kärra efter med massa spannmål i som man lämnar av på ett lagerhus.



Jag sa att läkaren hade sagt att jag inte får anstränga mig fysiskt så tidigt på morgonen, smart va?

flyger iväg som ett pappersflygplan

Skrivet 2011-08-22 @ 17:59:25
Jag har nog kommit på vad som skulle vara värst att dö i, svält. TÄNK ATT SVÄLTA IHJÄL.
Jag har nu insett hur sjukt beroende av mat jag är. Har kunnat äta från och till dem senaste dagarna sen i onsdagskväll. P.g.a halsen mest men även p.g.a att min tunga har varit så sjukt svullen och jag har haft sår på den och det har gjort att min mun producerar jättemycket saliv=man blir hungrig.
Ett jävla helvete när man hela tiden vill äta något men såfort man gör det får man ont i munnen och om man lyckas svälja det så mår jag illa såfort det när matsäckern.
Men idag, dag 4 efter operationen har frälsningen kommit. Tungsvullnaden har gått ner (inte helt) och jag har ätit ordentliget. LEVERPASTEJSSMÖRGÅSAR, TOMATSSOPPA OCH DAFGÅRDS KORVSTROGANOFF var oslagbart.
Jag älskar mat. Nu vet ni.

drömmer på natten och sover på dagen

Skrivet 2011-08-20 @ 17:26:51
Har ätit ordentligt för första gången på 3 dygn.
Mosad pannbiff, potatis, lingon och massa brunsås. Det var det godaste jag ätit i hela mitt liv.

Nu ska ni få se på bilder.
Party-bruden Lisa, från i Tisdags!

Loop troop rockers. Som vi kollade så ivrigt på!

Innan operationen, relativt glad.

Min kära dropphängare och jag.
Vad jag levde på efter operationen, brusalvedon och fruktsoppa.

Uhhe jag mår lite smått illa när jag ser sjukhus bilderna. SKÖNT att vara hemma.


the big 5

Skrivet 2011-08-20 @ 00:19:29
5 dåliga saker med att operera bort mandlarna


1. Det gör ont.

2. Man måste ligga på sjukhus, jag gillar inte sjukhus.

3. Man får inte gå till skolan på en vecka, vilket betyder att jag kommer få sitta själv hemma när alla är i skolan och på jobbet.

4. Man får inte utföra någon fysisk aktivitet på 2 veckor. Jag får inte springa, gymma, döma, spela fotboll, dansa, spela teater, festa eller ha sex.

5. Man får helt enkelt inte göra något som är kul, punkt slut.

operationen avklarad.

Skrivet 2011-08-19 @ 23:55:41
Ja vad ska jag berätta från min första (och sista sjukhusvistelse).

Pappa körde mig till skövde tidigt igår morses och jag blev lämnad ensam kvar på ett rum som jag delade med en dam i 60 års åldern som hela tiden ville prata om sina katter. På mitt rum fick jag vänta i 7 timmar innan jag blev nerkörd till operationssalen. Jag Hade ett slagsoperationslinne på mig som gjorde att jag visade hela rygger och rumpan. (Fattade aldrig grejen med det)
Om ni undrade vad jag gjorde i 7 timmar så var det inte så mycket. Jag trippade omkring med min dropphängare och läste en bok.
Sen sövdes jag ner och vaknade av att jag spottade blod och knappt kunde andas. Jag grät och visste inte var jag var och hörde någon skötare som pratade i telefon.
"Hon mår väldigt dåligt så hon får ligga kvar här någon timme till, hennes mamma får vänta"
Då klarnade allt och jag försökte med en gång låta så frisk som möjlig, vilket inte är det lättaset när man precis opererat bort halsmandlarna. Men jag ville bara träffa mamma, hon kunde inte vänta hela kvällen så jag bävade och bad och tillslut körde dem upp mig till mitt rum och jag grät ända tills mamma kom. Sen blev allt bra. Åh mamma.
to be continued!

feest

Skrivet 2011-08-17 @ 23:23:18
Eftersom jag nu fick se att Lisa Roslund refererade till min blogg i hopp om bilder så kan jag säga att det kommer. Om ett par dygn tyvärr.
Det här kunde varit vi tre igr men bilden är från estetfesten i höstas!

tetetisdag

Skrivet 2011-08-16 @ 13:31:37
Hejhopp gummisnopp!



Igår var jag på stadt och med Johanna, Frida och Moa. Hihi det var riktigt kul och jag hittade massa saker på golvet inne på stadt. Bl.a. en klocka, ett iphoneskal, och 8 kronor. -Jag är grym!



Idag vaknade jag på soffan, anledning: Jag orkade/hann inte städa färdigt igår så jag kunde inte sova i min säng för den var full av bröte. Så det första jag gjorde när jag vaknade var att ta tag i mitt rum. Resultat: Min garderob är nu fint anordnad igen men resten av mitt rum är fortfarande oförändrad.
Om 4 timmar ska jag kliva på ett tåg till GBG för att parta loss med mina bryydar till looptroop rockers och sen på något skönt ställe.






Frågan är nu om jag orkar/hinner städa klart mitt rum, äta något, gå ut och springa, duscha och fixa allt som ska med innan jag åker?!?!



Det återstår att se.
Här kommer en bild på mig i partymode nr 1!

thank god it's monday

Skrivet 2011-08-15 @ 18:23:23
Idag blev en såndär spontan dag. Fick reda på vi halv tolv att det var fika-stund på nordpolen klockan tolv.
Tog cyklen och min röda regnponcho för att ta en tur i duggregnet men som vanligt så börjar det ösa ner när man har kommit halvvägs. Så trots mina försök till att hålla mig torr och samtidigt något sånär välvårdad ut så var allt förstört innan jag var framme.
Hade det trevligt med Anna och Johanna och sen gick vi hem till Anna där Johanna kom på att jag behövde klippa mig. Sagt och gjort. Nu har jag 3 cm kortare hår men det var nog rätt välbehövligt.
Vi fortsätter denna spontana dag med utgång ikväll, tydligen. Blir hämtad om 1 timma och 18 minuter och vet inte vad jag ska dricka och vad jag ska ha på mig än. Samtidigt står mitt rum halvstädat så jag lär nog få sova i soffan inatt!
Hadetgött-haj!

Vild och vacker

Skrivet 2011-08-14 @ 22:15:03
Det enda jag vill göra just nu.

Ta bilen, ett skönt gäng människor (jag skulle klara mig med en också) och fara iväg någonstans på roadtrip.
Helst skulle det vara i USA mitt ute på landsbygden. Det skulle vara varmt och vi skulle bara njuta av att inte veta vad som händer imorn.
Jag skulle vara vild och vacker.

det här är slutet mellan dig och mig

Skrivet 2011-08-14 @ 09:06:06
Gjorde mitt allra sista pass för sommaren igår och har min första lediga dag idag sen förra fredagen.
Vården är nog inte min grej, det finns så mycket som behöver förbättras t.ex. mer personal så man hinner umgås och prata lite mer med dem gamla än att bara göra det nödvändigaste. Hade jag jobbat där hade jag försökt hinna med alltig och det hade resulterat i att jag gått in i väggen efter en ganska kort period.
Men jag kan inte släppa det helt, kanske ska jag bli någon som kan hjälpa till att förbättra vården?!
OCH jag kommer nog komma tillbaka nästa sommar, troligtvis.

Det är lugnt!

Skrivet 2011-08-13 @ 12:36:37
Ska göra min sista dag eller ja kväll på jobbet ikväll (på en annan avdelning då).
Har varit ute och gått med mamma och börjat rensa lite i mitt rum. Ska rensa ut massa skit och göra en riktig ordentlig städning! Fick fram massa gamla tidningar. Flera tidningar från 2002 och 2003 som hette "djurens vänner", haha hur mycket gillade jag djur då? Och ett antal Frida tidningar från 2007-2010. Varför sparar jag alla?
Jaja nu är det dags att psyikiskt börja tagga jobb!

halsring

Skrivet 2011-08-12 @ 17:19:49
Har nu jobbat sju dagar i sträck. Jag är så körd i huvudet så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Ska gå ut och springa om en liten stund så jag får rensa skallen!

Har kommit på att en arbetsplats helt utan män inte riktigt fungerar, är så sjukt trött att på varje rast höra jobbarkompisarnas (kvinnor i 30-50 års åldern) tjöta om att dem inte har någon bikini som passar, vad dem ska ha på sig på nästa kräftskiva och hur mycket kakor deras barn äter. Jag sitter bara och skrattar åt dem hela tiden!

Hade en jättemysig dag på jobbet idag. Vi försökte göra lite saker med gamlingarna som vanligtvis knappt lämnar sina rum. Så vi gick ut och gick, "shoppade" på tempo, plockade vinbär och bakade vinbärspaj. Mina favvotanter var så söta så när dem berättade hur sorgligt det var att jag skulle sluta och jag fick lova dem att hälsa på i höst! (Idag var min sista dag på den avdelningen).
Har vunnit en fin halsring på tradera som är ifrån nelly. Grymt snygg till min svarta långklänning kanske? ;)

OMFG

Skrivet 2011-08-10 @ 12:47:31
Är grymt sugen på att göra någon sådanhär piercing. en slags surface piercing i höften tror jag det kallas. Men vad är snyggast, båda sidorna eller bara en?
Det känns väldigt konstigt att jag skulle vilja pierca mig och jag vet typ inget om detta? Någon som vet vart man kan göra det och vad det kostar? 
Åh det är så jävla snyggt bara!

tttradera!

Skrivet 2011-08-10 @ 11:58:28
ttp://www.tradera.com/korallfargad-klanning-HM-Slutsald--auktion_301742_137476947
Har lagt ut denna klänningen som jag vann i våras på tradera men som inte passar mig. Den är riktigt fin måste jag säga!
Gå in och kika.
Tänkte ge ett extra erbjudande till mina bloggläsare. Om nån utav er vinner budgivningen så kan jag ge er 10 % rabatt på av vad ni vann budgivningen med!
Vad sägs om det? Kom-igen och buda nu då!
Som ni ser är inte detta jag, men det var den första bilden jag hittade på google. HAHA. -Ja jag vet att man inte får sno bilder på google men denna tjejen är ju jätte söt. Hon behöver ju inte få reda på nått!

AML

Skrivet 2011-08-10 @ 09:59:22
Vad säger AML om att man jobbar 61,5 timmar på en vecka?
Jag råkade få MVG i Arbetsmiljö och säkerhet men detta vet jag inte. Det enda jag vet är att en normal arbetsvecka ligger på 40 timmar... Och min mamma som säger att jag inte alls jobbar heltid i sommar. Pyttsan!
Har inte en ledig dag på en hel vecka men fick lite sovmorgon idag när jag börjar halv 2. Men ja det är väl dags att äta frulle kanske?
Puss

uppdatering 1.0

Skrivet 2011-08-07 @ 02:45:55
Har jobbat 11 timmar idag. Intressant information?
-Inte så värst.
Något annat intressant -Jag vaknade 01.27 av att jag skulle hämta några i Grästorp, det var trevligt att någon ville veta av mig iallafall. Nu sitter jag ensam hemma och hör pappas snarkande från rummet intill och funderar på om jag också ska krypa till kojs (igen).
Imorgon blir en låång dag då jag ska upp relativt tidigt och åka till Thn och gå på linjen som AD i en match i pojkallsvenskan. Min första match som AD, sjukt nervöst. Sen väntar jobb på kvällen men jag ser fram emot måndag då det blir MÅNDAX.
Pusss och hej leverpastej!

poesi?

Skrivet 2011-08-05 @ 12:47:30
Att bli blöt utan att det regnar
Att bli brun utan att solen lyser
Att känna sig älskad utan att bli kramad och pussad
Det är inte omöjligt

magiskt men tragiskt

Skrivet 2011-08-04 @ 13:03:15
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger..
Sägs det. Men vad händer när man inte orkar skriva breven längre, när det inte finns någon kraft kvar att ta fram pennan och pappret. När man försöker anstränga sig och finner pennan och pappret så vet man inte vad man ska skriva. Vad brukar det stå? Hur fint måste man skriva?
Räcker det inte bara med att skriva vad man känner för?
Sen märker man att pappret är blött, det man skrivit har suddats ut.
Man kommer till en punkt då man får ta det blöta pappret, riva sönder det. När man står där med tårarna längst kinderna med pappersbitarna i handen kommer man på att man har rivit en vacker dröm.
Vi är förlorade, vi två. Tror jag.

från teori till praktik

Skrivet 2011-08-03 @ 11:20:58
Har varit på kusten i 4 dagar, först Strömstad i 2 dagar med familjen och min morbror och hans familj sen i Kungshamn med mina 3 vänninor. Jag har äntligen blivit brun och fin och jag har bara njutit av min semester.
Idag blir det en annan typ av jobb.
1. Jag ska döma min första fotbollsmatch någonsin på 11-manna.. (Jag är så grymt nervös..)
2. Pappa tycker jag ska hjälpa till att måla huset (Vi får se hur det blir med den saken)
På återseende!