envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

tankspriddhet

Skrivet 2012-11-27 @ 09:15:42
Godmorgon världen!

p.g.a min tankspriddhet missar jag min franska-lektion som började 09.00 och nu känns det ingen idé att åka in till stan, så istället jag har börjat dagen (efter mina två timmars jobb) med att tvätta och plocka lite i mitt rum (sker alltför sällan) och nu ska jag dra iväg till gymmet för dubbelpass.
 
Jag är ovanligt pigg och jag hoppas det håller sig så hela dagen så jag får mycket gjort. Ikväll ska jag jobba hela kvällen, men eftersom jag har ett grymt jobb kan mina vänner komma över och vi kan öva på vår låt till lucian.
Det blir "Gungar i min famn" av Carola om ni ville veta. Och tredje versen är min bara min!

fucka ur

Skrivet 2012-11-26 @ 15:20:49
Helgen (lör-sön) spenderades med Frida och hennes värdfamilj som består av mamma, pappa och greta (4 år) och axel (2 år). Så vi kom till milano runt 12-tiden på lördag efter några timmars bilåkande. Då checkade fam. in på hotell Bvlgari och jag och Frida fick gå och luncha med barnen. Sen tog vi dem tillbaka till hotellet och lämnade dem hos fam.
Då fick vi några timmars ledighet och gick och shoppade, fanns massor fint och fina affärer i alla prisklasser. Köpte en väska, en jeansskjorta, en t-shirt och silverschampo.
Sen tog vi hand om barnen och åt middag med dem på restaurangen på hotellet för att sen gå till Armani hotellet där resten av släkten bodde och äta middag där. Men då fick jag och Frida gå till vårt hotell och checka in och duscha osv. 
Sen tog vi hand om barnen resten av kvällen medan föräldrarna åt middag och roade sig. NÄr vi lagt barnen och föräldrarna kommit tillbaka var det min och Fridas tur att roa sig.
Vi gick till vårt hotell och fixade oss och drack vin och funderade på vilken nattklubb vi skulle dra till. Vid halv 2 tog vi en cab till en nattklubb som hette hollywood där tydligen alla fotomodeller och fotbollsspelare skulle va. Vi trodde det skulle bli svårt att komma in efter som vi inte var så upklädda/avklädda men det var inga problem och på klubben träffade massa killar från HBK. Skönt att träffa lite sköna svenska killar, så vi hängde med dem hela natten
 och var tillbaka på hotellet vid 7 på morgonen. 
 
Vi började jobba vid 11 så vi gick upp vid 10, åt frukost och sen tog hand om barnen. Vid 12 skulle vi till en jättefin sjö norr om Milano och äta middag med resten av släkten. Jag och Frida var mest med Greta och Axel, sen var det dags att åka tillbaka mot Genéve. Och jag var hemma igen vid 9 på kvällen, helt slut med bara 2-3 timmars sömn i bagaget.
 
MÅSTE TILLBAKA TILL MILANO

swagger jagger

Skrivet 2012-11-23 @ 17:27:00
Färgar utväxten och äter knäck är vad jag gör just nu. 
Började dagen med två timmars jobb och sen bodycombat på gymmet. Så sjukt kul, och jobbigt!
Sista låten är alla så taggade och trötta så alla bara skriker och busvisslar och svetten sprutar. Så skön känsla.
Efter lektionen i omklädningsrummet hände dock konstigaste grejen. Jag Tanielle och Josefin satt bara och pustade ut när en kvinna i 30-års åldern med väldigt tränad kropp säger till josefin som äter ett äpple.
 
"du vet väl att man inte ska äta förens en timme efter träningen, då blir man tjock. Det vill du väl inte bli?"
-Asså fransmän och Schweizare kan vara så jävla dryga och elaka...

happy thanksgiving

Skrivet 2012-11-22 @ 22:05:45
Idag firar vi för jag fick min första fortkörningsböter idag! Hem på posten alltså.. 
250 cfr. Ta det x7 så får ni svenska kronor. 
Ja vad ska man säga? 
Jag börjar ju bli rätt van vid sådana hära förteelser så mitt nya motto är
"Så länge ingen dör så är det lugnt"
-Jobbigt med rättegång och sånt. 

Sen hade jag ju en liten positiv grej också, MILANO PÅ LÖRDAG.
 
 
Jag och A Man Da

Ovisshet

Skrivet 2012-11-22 @ 11:26:46
1. Jag ska till fucking Milano imorn.
2. Trodde jag tills Frida skrev att hon + minstingen Axel i familjen har blivit sjuka och har spytt hela natten.
3. Jag väntar därför på besked om vi kan åka eller inte. SPÄNNANDE. Vad ska jag annars göra hela helgen liksom?
 
Sen tänkte jag bara säga att jag varit här i snart tre månader, vilket har gått så sjukt fort!
Och hemlängtan har minskat med tiden, men jag längtar ju till jul och få vara hemma med dem närmaste och festa med vännerna på nyår. 
Jag är glad att jag så många fina vänner där hemma som uppdaterar mig om vad som händer och orkar lyssna när jag tjatar om Schweiz hela tiden. Puss på er!

Roadtrip Montreaux

Skrivet 2012-11-21 @ 18:19:04

 
 
Bilder från lördagens roadtrip med Frida, Amanda och Josefin.
Helt underbar dag, tack tjejer!

I'm in milano bitch

Skrivet 2012-11-19 @ 23:53:10
Efter en sån bra helg kan det ju bara bli värre och det blev det. Eftermiddagen och kvällen blev katastrof (bråk och missförstånd) och jag grät. Hade bestämt träff med Frida inne i stan vid 8 (slutar egentligen 7) men familjen höll kvar mig och vägrade låta mig gå. Tillslut fick jag gå och det var så skönt att komma ifrån huset och bara softa med Frida.
 
Underbara Frida överraskade mig dock och bjöd med mig till MILANO i helgen. Hennes värdfamilj ska dit och hon har eget dubbelrum och hon får ta med mig+ att hon inte jobbar alls mycket och vi har massa fritid! 
Hur gärna vill jag säga ja?!?!
Det jobbiga är att:
1. Jag ska egentligen jobba denna helgen
2. Dem åker på fredag och då jobbar jag egentligen
3. Vi bråkade idag och det är inte till någon fördel
 
Men jag ska vara mitt bästa jag imorgon och verkligen försöka övertala Nini att jag ska få åka med till Milano. 
Håll alla tummar ni har för att lilla bonn-tösen Louise ska få leva lyx-liv i Milano en helg!
 

drinking from the bottle

Skrivet 2012-11-19 @ 18:56:37
Denna helgen som har varit har varit GRYM.
I fredags körde jag familjen till flygplatsen och sen gick jag till gymmet och grejade inför kvällen. På kvällen kom Amanda, Frida och Josefin hem till mig och bjöd på tre-rätters och myskväll. Slutade med att vi somnade till sunes sommar.
 
Morgonen efter åt vi frulle ihop och sen åkte på roadtrip. Till Montreaux. Så himla vacker stad! Vi gick längst stranden och lunchade och kollade lite i affärer och sen åkte vi till ett slott som låg precis vid vattnet och kollade lite där. Sen var det bara att åka hem och göra sig iordning för kvällen då även Elin, Rebecka, Josefin och Lovisa hänkade. Vi hade trevligt och drog sen till lausanne och MAD.
Hade hur kul som helst, fick ta över DJ:andet i källaren på zooet och ballade ur. Sen började jag även "svänga på håret" (Lisa du vet!) och det borde jag aldrig gjort för även om det var sjukt kul då och folk filmade mig och blev helt galna så har jag så sjukt ont i nacken nu. Kan knappt köra bil!

Jaja, hemma igen 7 på morgonen och vaknade vid 12 då det bara var att gå upp och julbaka. HELA dagen. Jag kan inte säga att jag gjorde så värst mycket. Städade mest, ehe. Men pepparkakor, lussekatter, knäck och rockyroad blev det iaf!
 

champagne shower

Skrivet 2012-11-14 @ 19:05:28
Nu ska jag på aupair-möte efter att ha jobbat en hel dag eller iaf 7 timmar.. Fick dock ett glas champagne av min värdmamma när jag slutat. Det kallar jag lyx. Men aupair-möte -Vi ska sjunga lucia-sånger. Jag älskar jul och att sjunga så därför är jag såhär glad:

Hur hamnade jag här?

Skrivet 2012-11-13 @ 21:28:39
Förutom ni mina närmaste som vet hela historien så tänkte jag berätta för er andra hur jag hamnade i Schweiz som au-pair. Jag som lovat mig själv att inte arbeta med barn och tänkte åka till Australien?


-Det hela började med att jag åkte till Stockholm för att söka till Calle Flygares teaterskolan, jag var så peppad för det var verkligen det jag ville göra och intagningen kändes bra så jag hade höga förväntningar.
-Parallellt med detta hittade jag en annons i lokaltidningen om aupair-jobb i den fransktalande delen av Schweiz, jag sökte mest på skoj.
-När jag var på studentresa i Alanya ringde hon som höll i intervjuerna mig och villa att jag skulle komma på intervju så när jag kom hem åkte jag dit på intervju.
-Jag var ärlig och sa att jag skulle tacka nej om jag kom inte på Calles, hon var glad över att jag var ärlig men sa att det minskade mina chanser eftersom runt 15 st sökt jobbet.
-Familjen mejlar mig ändå och vill ha en telefon-intervju trots att jag inte vet om jag kommit in på Calles.
-Dagen före midsommar ringer familjen och jag har fått besked att jag inte kommit på Calles så jag säger det. Jag förväntar mig en intervju men istället erbjuder dem mig jobbet direkt och jag får till midsommarafton på mig att tänka..
 
-Jag tänker att det är en once in a life time-chans och trots att jag inte riktigt tänkt mig detta tackar jag ja. 
2 sept 2012 åker jag till Schweiz för att flytta in i en familj jag aldrig träffat.
 
Nu har jag varit här i mer än två månader och det känns mer än rätt!

kul natt..

Skrivet 2012-11-10 @ 19:38:33
 Allt skulle bli så bra men efter lite missöden hamnar jag och Agnes utelåsta utanför Amandas lägenhet med två taxichaufförer och två poliser som kräver oss på 600 cfr. Jag skriker ut mitt hat mot "det koruperande landet Schweiz" och dem frågar om jag ska följa med dem till polisstationen. Dramatiskt håller jag fram mina händer och säger att dem gärna får ta med mig till stationen och sätta mig i fängelse också. Tillslut efter många samtal till sverige lyckas dem föra över pengar till hennes kort så hon kan betala och då lämnar dem oss. 
Att frysa ute i kylan. Till slut kom Amanda till vår räddning, den tjejen asså. Vilken klippa!
 
Så aldrig mer utgång i Genève, nu ska jag bara festa i Lausanne och Verbier. 

livet i swiss

Skrivet 2012-11-08 @ 21:08:15
Ja men vad händer in mitt liv då?
Jag har träffat en ny kanadensisk tjej som heter Tanielle som jag börjat träna med och hänga med en del. Eftersom alla ni där hemma har så mycket fördomar om hur mina amerikanska kompisar skulle sett ut så kan jag säga att Tanielle ser väldigt kanadensisk ut. ehe! 
Förövrigt var jag på första lucia-övingen igår och det gick bra. 11 stycken var vi och våra röster lät mycket lovande ihop för att vara första gången! Det kändes precis som på den gamla goda tiden på estet med röstuppvärmning när vi stod i ring. Jag njöt till 100% av att få sjunga! Synd att jag missar minst två framträdanden pga SHM och att jag åker hem 14e, det minskar mina chanser drastiskt att bli lucia. 
 
Annars har jag en lång och ledig helg framför mig som jag ska börja med middag och utgång imorn med Amanda, Tanielle och Agnes. Såå kul. Resten av helgen får vi väl se, kanske blir dubbelutgång. Woopwoop!
 

äkta halloween

Skrivet 2012-11-03 @ 14:53:15
Halloween. Har ju egentligen redan varit (i onsdags) men ikväll ska jag på halloween-fest! I Lausanne. Ska bli sjukt kul och jag har varit inne i stan ock fixat lite med utklädnad. Eller ja mest sminkningen vi satsar på. Men ha en bra helg alla för det ska jag ha!
e med


Bilder från Johns halloween-fest i onsdags. Så söta. PS John är Frankenstein men nästa år ska han vara utklädd till Churchill det har han redan bestämt!

kaos och gym

Skrivet 2012-11-02 @ 17:07:52
I onsdag skulle jag köra John på halloween-fest. Lättare sagt än gjort. GPS:en visade fel gata och jag hittade inte, fick ringa mamman till killen som hade festen och dem fick leta upp mig. Anlände till festen 1,5 halv timme försent med en gråtande John (och en gråtande Louise) Men när vi väl var där var det kul och hem hittade jag iallafall! 
 
Idag var jag på sånt där underbart humör, Amanda sov över och jag och Josefin gick till gymmet efter jag jobbat på morgonen. Och sen skulle jag in och luncha med Frida (födelsedagsbarnet) och Elin. Det var jättemysigt och efteråt skulle vi gå och kolla lite i gamla stan då helt plötsligt min plånbok är borta. Ja en ficktjuv. Jag fick en del av min lön igår så 3000 spänn åt skogen +körkort, bankkort, busskort, tågkort, gymkort. Ja allt.
 
Så där förstördes min underbara dag