envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

thinspiration

Skrivet 2011-05-23 @ 15:29:18
att leva med size zero. Är programmet jag ser på nu.

Jag vet att jag har tagit upp detta innan men det är ett sånt upprörande ämne. I programmet följer dem 3 par där kvinnan är underviktig och såkallad size zero. En kvinna som blir lycklig av att se att hon är smalare än Kate Moss i en tidning och som ljuger för sin pojkvän om att hon tar laxeringsmedel efter varje måltid. Kvinnor som blivit helt störda i hjärnan och som ser smalhet som makt.

Dem följer också en tjej som är 1,80 lång ocg väger 54 kilo och hennes BMI är 15.. Alltså mycket underviktig. Denna tjejen äter 5 mål om dagen och anser sig själv som hälsosam. Efter tester av en hälsocoach då man mäter hennes muskelmassa, fettmassa och vätskemassa i kroppen kommer man fram till att hon inte är underviktig. Hon är bara född som väldigt smal och lång och hennes vikt är inte ohälsosam för henne. Men hon får dock hjälp med att börja träna för att kunna bygga upp mer muskler.

Detta är ännu ett tecken på hur opålitligt BMI är. Dem som tränar mycket, har en ärvtlig kroppsfrom och som är svår att ändra på. Muskler väger mer än fett. Vill man ha muskler och ett BMI som visar på överviktig eller vill man ha ett BMI som visar på normalviktig men en kropp som inte innehar några muskler och därför inte en hälsosam kropp?
Det är frågan.

Kommentarer
Postat av: f

BMI suger.

2011-05-23 @ 18:05:56
URL: http://followyourdream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback