envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

en dag i bilder

Skrivet 2012-09-29 @ 23:58:08
 

One-day-trip med massa andra au-pairer som innehåll korna-går-ner-från-bergen-och-kommer-in-för-vintern-cermoni, chokladfabrik och ostfabrik. Men även massa fina vyer, god mat, massa choklad och nya människor. Dock var vädret kass uppe i bergen, kallt och regnigt men ändå VILKEN DAG.
Är rätt nöjd över mina bilder också. Hoppas dem kan ge er en inblick i hur det verkligen är här i Schweiz! Ibland vill man gråta en skvätt för det är så vackert och det är sant. Önskar min familj och mina kära vänner där hemma skulle kunna uppleva detta med mig..
Godnatt! 

lösgodis

Skrivet 2012-09-28 @ 11:46:07
Hej och förlåt för jag inte skrivit på ett tag. Mina känslor har gått upp och ner och jag har inte riktigt kunnat kontrollera dem. I onsdags hade jag världens hemlängtan och grät ett antal gånger men som ett brev på posten (bokstavligt talat) så fick jag ett paket från Sverige som innehöll massa lösgodis, tacokrydda, marabouchoklad, och olika dipper. Denna fina gåva var skickat från Frida, den förra au-pairen som förmodligen räknat ut att det var just nu  under vecka 4 som jag skulle ha mycket hemlängtan och behöva lite godis att trösta mig med. Tack
 
Igår hade jag franska (ska ha prov på tis!!) sen gick jag och Fanny och gymmade. Vi körde ett core-pass och efter det body-combat. Det var det jobbigaste men också roligaste passen jag gått på i hela mitt liv och det känns idag så att säga.. På kvällen fick jag ett bra besked från pappan som sa att jag ska få vara ledig på höstlovet och åka heeeem! En hel vecka i Sverige. Hur underbart?!

På kvällen var jag och John ensamma hemma så jag lagade köttbullar och pasta (mamma scans), kollade på youtube-klipp och läste bamse. Ganska så trevligt faktiskt!

California fitness

Skrivet 2012-09-26 @ 10:08:53
Igår hade jag franskalektion och sedan gick jag och Fanny till gymmet för att köra ett prova-på-pass. Pump it var det som gällde. Det var vi, två kvinnor och en man. Efter ett tag visade sig att båda kvinnorna var svenska och att en av dem kom från Skara (hon läste på min estet-tröja). Så nu har jag två medelålderskvinnor som ev. gymkompisar också.
Idag har jag välförtjänt träningsverk och imorn kör vi box, kul att komma igång! Just nu gör jag inte så mycket, kollar på svenska hollywood fruar men är i stort behov av att städa mitt rum. Har snart varit här i fyra veckor och inte ens damsugit, tror inte min värdfamilj tycker jag är så fräsch, haha.
 
Ciao! 
 
 


all mat kommer döda mig

Skrivet 2012-09-24 @ 15:07:58
  
 
I lördags var jag som sagt hos Petronella på myskväll och innan det lagade Amanda tre-rätters till mig. Den kvinnan är ju otrolig på att laga mat!
Petronellas 3-åring Erik, så sjuukt söt. En sån skulle man ha! Vi tjejer planerade lite framåt i tiden och det är nästan helt spikat att vi ska på Chris Brown i Paris i början av december. Såå taggelitaggad!
 
Igår jobbade jag. Nini fyllde år så hon stod och lagade mat hela dagen och jag fick hjälpa till med enkla saker som att skala potatis och göra sallad. På morgonen åt vi kringla till frukost (som veteskiva fast sprödare och på norskt vis) och Nini öppnade presenter. Jag hade köpt en kokbok om hur man gör massvis med olika glassorter och Nini blev jätteglad så jag hoppas det blir massa god hemgjord glass framöver. På kvällen kom släkten och jag fick för första gången i mitt liv användning av mitt ack så obefintliga bordsskick. Alla knivar och gafflar, till vilken rätt använder man vilket? Bara prata om man blir tilltalad och att inte glömma att lägga servetten i knät. Men jag tror jag klarade mig rätt så bra ändå, tur att mormor lärde mig lite bordsskick när jag var liten om jag någon gång skulle hamna på en nobelmiddag. Så nu är jag redo.
Nobellmiddagen -hit me!
 
 

jag ska köpa mig en tyrolerhatt

Skrivet 2012-09-23 @ 18:10:30
6 saker som är sjukt värt att veta om Schweiz 

1. De officiella språken är franska, tyska och italienska men i Geneve är det franska och engelska som gäller.
 
2. Det är 18-årsgräns på sprit, vin, öl, allt du önskar.
 
3. INGA affärer har öppet på söndagar (bensinmack och vissa caféer är undantaget)
 
4. Man har skor på sig inomhus.
 
5. Alla är rika. även städerskor bär pradaväskor.
 
6. De största sporterna är innebandy, hockey och skidåkning.
 

amerikanskor och en kiwi

Skrivet 2012-09-22 @ 18:37:16
OMG vet ni vad jag gjorde igår?
Jag var på middag med Amanda och 5 Amerikanska tjejer och en tjej från Nya Zeeland. Så himla roligt att lära känna nya människor och dessa tjejer var jättegulliga! Vi åt mat och drack vin och körde "never have I ever" -jag har aldrig. Men dessa tjejer pratar engelska väldigt fort och jag hänger med och så men jag hade väldigt svårt att komma in konversationen under middagen för dem var så snabba på att svara att det jag tänkte säga hann någon annan säga innan. Men väldigt bra träning och så himla kul. Så 2013 är roadtrip i USA inbokat!


Sen gick vi ut på en annan klubb som låg långt bort åt *******. Men jag lyckades hitta hem därifrån också med lite taxi-hjälp. Hemma i min säng 07.00. Så sjukt död är man då. Idag ställde jag alarmet på 12 för att åka in till stan och träffa Lovisa. Mycket trevligt och hon hjälpte mig även att köpa en present till min värdmamma som fyller år imorn! 
Bra dag. Nu fortsätter vi helgen med mys hos Petronella!

Faire

Skrivet 2012-09-21 @ 09:51:20
 
 
HEJSAN. Här är mina instagram-bilder från Schweiz för er som inte följer mig där. Igår hade jag franskalektion och efteråt gick jag och Fanny och kollade på ett gym där vi tänkte börja träna. Väldigt fräscht och massa roliga pass fanns det. Dock var det svindyrt. Ett månadskort kostade 2300 svenska kronor, på mit gym i Vara kostade det 200 kr. hehe men vi fick ett gratispass iaf så vi ska testa det och sen försöka pruta ner till ett rimligt pris. MÅSTE börja gymma snart!

Nu är det snart helg så ikväll blir det utgång med amerikanskor, shopping, middag med tjejerna och på söndag fyller min värdmamma år så då ska jag vara med på deras kalas. 

lite suk

Skrivet 2012-09-19 @ 15:28:01
Jag tror jag blev sjuk igår. Jag blev helt orkeslös vid middagstid och somnade och sov i 3 (!) timmar sen kunde jag inte smita från mitt jobb och mina läxor längre så jag fick tjata på John om läxorna. Jag hjälpe honom med engelska-läxan och han hjälpte mig med franskan. Fair. 
 
Jag inbillade mig att jag inte var sjuk men familjen såg på mig och jag slapp diska och plocka iordning efter maten och dem skickade med mig något slags pulver att stoppa i varmt vatten. Sov väldigt oroligt inatt men sov iaf 8 timmar innan jag skulle upp och jobba. Under min lediga tid mitt på dagen har jag försökt vila och det känns äntligen lite bättre. Funderade ärligt talat på att gå ut och simma, kanske inte en så bra idé. 
 
Ikväll är det au-pairträff och innan det ska jag ut och käka med Sanna så nu måste jag duscha och vila så jag orkar. Men vad klagar jag för? Har ju förbövelen en kompis som ligger på sjukhus. -Skärp dig Louise!
 
 
 
Bild från i Lördags och min och Fridas spontana tatuering. Dancade förresten loss med Nicky Romero i DJ:båset. COOLT VA?

Voilà

Skrivet 2012-09-18 @ 13:41:24
Bonjour mon amis!
Ja jag har haft min första franskalektion idag och det var galet. För det första var vi bara 4 stycken i min grupp och jag träffade en "ny" Svensk tjej. Fanny från Borås! Min blivande gymkompis verkar det som.
Franska-läraren var Schweizisk och pratade franska, bara franska....
Första halvtimmen satt jag bara och gapade. Sen började man komma in i det och hon fattade att vi inte var så bra på franska så då pratade hon långsammare och använde kroppsspråket mer. Sen började vi göra uppgifter på de oregelbundna verben. Yes säger jag bara, det var det enda jag lärde mig under steg tre kursen på gymnasiet och jag kom faktiskt ihåg det oväntat bra! Så nu har jag läxa tills på torsdag och som tur är kan John hjälpa mig, yey!
 
Igårkväll åkte jag till sjukhuset där stackars Anna ligger helt själv och ska förmodligen vistas där en vecka (?!). Men Schweiz sägs ha de bästa sjukhusen i Världen så vi hoppas att dem kommer på vad felet är.. Stackars liten..
 
Nu ska jag vila middag, sen träna och sen plugga om allt går som det ska!

bildbomb

Skrivet 2012-09-17 @ 17:05:50
 

Helgen i bilder. Bara från FN-besöket och Polomatchen dock men oerhört bra helg, typ allt.









Merde

Skrivet 2012-09-17 @ 10:18:36
jag har haft en grym helg, en grym ledig helg bör tilläggas. 
i fredags var jag på Tacokväll hos Amanda med Anna och Ello (en finsk tjej som jag träffade för första gången i tors) vi kollade på film och åt massa gott.
 
I Lördags gick jag, Amanda och Anna till FN som hade öppet hus. Helt sjukt, vi köade i 40 min för att komma in (!). Därinne var det svinstort med flera byggnader och en underbar trädgård runt allt. Kändes djukt coolt att vara där och se.
På eftermiddagen åkte vi tre +Frida och Petronella på en Hästpolomatch utanför Geneve, jättenära där jag bor. Vi var dock där väldigt tidigt men det var så fint. Vädret var underbart och det var en röd matta utlagd och en bar som dem hade ställt iordning. Vi kollade på matchen och drack lite rosé. 
 
Sen stressade vi iväg hem till amanda för att göra oss iordning för kvällen för vi skulle festa i Lausanne med två tjejer därifårn. Ida och Emilia. Efter många om och men kom vi dit och förfestade lite för att gå ut vid 2-tiden till ett ställe som hetter Merde (28+) vi fick gå före i kön och allt. Blonda svenska tjejer har det rätt bra här nere!

Vi dansade massa och DJ:n var grym. Nicky Romero, ganska känd DJ tydligen som har gjort låtar med Guetta och Avicii och av någon anledning hamnade jag i DJ:båset med honom och stod där och dansade och kollade ut över alla människor. Vilken känsla säger jag bara! Sen blev det lite kaos mellan oss tjejer och en tjej tappade bort sin mobil när vi skulle hem.. Vi var inte hemma förens 7 på morgonen?! Hur galet är inte det?

Bilder kommer så småning om, hoppas ni haft en awsome helg!
 

au-boy

Skrivet 2012-09-14 @ 15:06:00
Internationell au-pairträff stod på temat igår. Jag tog tåget med tre andra svenska tjejer till Nyon och däe hittade vi lätt till platsen au-pairträffen ägde rum. Vi fick skriva namnlappar och ha på oss och sen var det bara att ge sig in i vad som såg ut som ett klassrum men nu iordninggjort med ballonger i taket osv. Med runt 80 tjejer från världens alla höra. Vi gick runt och minglade lite. pratade med danska, tyska, amerikanska, rumänska, engelska och svenska tjejer.
Sen körde själva mötet igång och vi fick information om landet, kulturen, kommande möten och olika utflykter vi får möjlighet att åka med på! 
 
Sen fick vi presentera oss för varandra och sitta och prata i smågrupper. Mycket roligt med så mycket folk. Man blev helt slut i huvudet! 
 



Som ni ser på bilden överst så var det flera manliga au-pairs. Men vet ni vad det kallas då?
Au-boys! haha.
BTW hittade jag detta krypet i min neccesär när jag kom hem halv 1 igår. Jag misstänker att det är en kackerlacka för den var så stor. Mina p-piller i bakgrunden så då fattar ni.. Jag tänkte att kackerlackor är omöjliga att döda så jag ville inte ens försöka så jag fångade in honom i en burk så kan jag ta med honom till sverige sen! 
Smart va?

Over and out!

PT.n med stort P

Skrivet 2012-09-13 @ 12:55:20
Guess what?
Mamman i familjen hann inte utnyttja sin personliga tränare idag så då fick jag ta hennes tid! Han heter Lionell och är fransman. Han är snygg och vältränad och jättecharmig. Hans ålder är jag lite mer osäker på 30+?

Över till träningen. Han körde stenhård med mig och gjorde upp ett schema med mig hur jag ska träna och äta för att gå ner några kilo. Jag får äta allt men inga kolhydrater till middag bara till lunch och inga sötsaker eller vin på veckorna. Bara helgen. 
Hans motto: "you only live once" (med fransk brytning)
Vi snackade fotboll, eller ja mest han. Jag var inte riktigt kapabel till att prata under träningen. Men han var rolig och fick mig och tänka på annat under tiden. Tiden gick fort må jag säga, dessutom ska han lära mig franska.
 
En äkta fransman ska lära mig franska! Är det någon slags dröm eller?

en eller ett plan

Skrivet 2012-09-12 @ 16:50:14
Jag har planer! Jag har saker att göra dem närmaste dagarna och det känns underbart. Att inte bara sitta och vet vad jag ska göra. Kanske sms:a någon men den redan är upptagen med annat är hemskt..
 
Dock har jag lite för mycket planer, vilket är väldigt typiskt mig. 
Det jag vet är iallafall att imornkväll ska jag på internationell au-pairträff i Nyon med några svenska au-pairer. SPÄNNANDE.
På fredag ska jag och Amanda ses på dan och bada, dock inget badväder förtillfället men vi kommer nog på något! På kvällen är det tydligen fredagsmys med tacos och Winnerbäck (?!) hos Amanda med andra au-pairer. 
På lördag är allt lite oklart. Antingen kommer kanske en gammal kompis från Vara hit (hon är au-pair i Tyskland) med tåg över helgen och bor hos mig. Då blir det massa prat, utgång och shopping.
Eller så åker jag till Lausanne och festar, kanske både och. Vem vet?
 
Just nu känns allt bra. Men jag räknar dagarna tills jag får åka hem, är det normalt?

schema

Skrivet 2012-09-11 @ 17:57:47
Hur ser mina dagar ut undrar ni! Jo det ska ni få svar på nu. Detta är exempel på en vanlig vecko-dag!

06.15 Uppstigning
06.30 Plocka ur diskmaskinen, duka fram frukost
06.45 Äta frukost med John och diska efteråt
07.15 Tar bilen mot skolan, spelar lite pingis på skolgården om trafiken är snäll och vi kommer dit väldigt tidigt.
09.00 hemma igen. 
 
Sedan är jag "ledig" om det inte ska handlas eller om familjen behöver någon annan slags hjälp. Då brukar jag sola och bada, träna, åka in till stan och fika med någon eller liknande.

14.45 Åker och hämta John och kör honom till eventuell aktivitet.
17.00 Hemma igen. Pluggar med John om han har läxor. Annars hittar vi på något annat kul ihop. 
19.00 Middag. 
20.00 Jag är "ledig" och kanske åker på au-pairträff eller någon annan aktivitet. 
21.00-23.00 Oftast skype med mina närmaste, sen säger jag godnatt!
 
Nu vet ni hur mina dagar ser ut ungefärligt, dvs. inte alls som hemma i Sverige! Men det är Schweiz och snart är det helg, yeay!

la rive

Skrivet 2012-09-11 @ 17:24:00



 Var och fikade med två svenska tjejer igår, starbucks såklart! Jättemysigt. För övrigt var det en lugn dag då John hade basket efter skolan. På kvällen lagade "mamman" pytt-i-panna och jag och John bakade äpplepaj. Hur svenskt får det bli? hihi

en vacker utsida

Skrivet 2012-09-10 @ 10:02:19
Hej och godmorgon!

Här kommer lite bilder från Verbier. Europas största och mest kändistäta skidort sägs det. Dock inte så mycket snö nu utan 27 grader varmt men en otrolig utsikt över massa alptoppar. Det var så vackert, det gick inte att fånga grönskan på bild men alla dessa trähus och massa blommor överallt. 
Vi var och badade på badet nere i byn och spelade basket. Så nu har jag blivit brunare än den svenska sommaren någonsin kunnat åstakomma!
Deras hus var också en skönhet med massa sovrum och ång-bastu och vanlig bastu.. Jag kunde inte riktigt förstå det. Jag passar verkligen inte in här. Det är så olikt hemma.
 
Här har alla pengar och man ska vara artig men vad spelar det för roll att vara artig om man inte menar det? om man inte bryr sig?
Och vad gör alla pengar för skillnad på insidan? Pengar bygger ingen familj.



Java

Skrivet 2012-09-09 @ 23:26:52
nu har jag massor att berätta. Hur mycket som helst!
För det första så var jag ute i fredags med tre svenska tjejer och en amerikansk. Åh herregud. Men det gick oväntat bra med engelskan, ju längre kvällen gick ju bättre gick det. Eller kvällen? 
Geneve är ju lite större än Vara så ställen stänger ju inte två. 5 stängde dem. Vi tog taxi från förfesten 2?!?

Jag måste verkligen vänja mig vid detta.. Så jag sov 3 timmar den natten p.g.a. att jag skulle med familjen upp  till Verbier! Men det kommer i nästa inlägg för det går inte att beskriva på 10 minuter precis..
 
 
Jag och Amanda!
 
Jag och Fiona från Californien
 

 
Frida och Rosé!
 
Frida och Petronella. Sköningar!

Vi svenska blonda tjejer fick poosa ihop för Fiona! haha
 
 
 

Juene Genvois

Skrivet 2012-09-06 @ 22:27:00
Ledig dag för alla i Genevé p.g.a Juene Genvois som är någon slags högtid. Då fick jag en lugn morgon och vi åkte till Morge för att käka lunch med pappan som har sitt kontor där. Sen var det meningen att vi skulle till Lausanne och kollat på det Olpympiska-museet men dem hade tydligen stängt. 

Så vi åkte hem med tre skivor av absolut sommar (Med svenska låtar) spelandes i bilen. Jag var överlycklig, samtidigt som vi åkte runt sjön och såg dem fina gamla byarna och alla åkrar med druvor. Vädret idag har varit 25 grader så när vi kom hem tog jag och John bilen till en basketplan i närheten och övade basket. Han gör nämligen try-outs för att komma med i skollaget så det är hårdträning nu. Sen låg vi vid poolen och badade och solade resten av eftermiddagen. 
 
 
Poolhäng

Utsikten från kontoret

Johnny-boy 
Grabben kollar börsen lite bara!
 

Peace out m8s


jardin alpin

Skrivet 2012-09-06 @ 00:06:14
Blev satt på prov idag. SKulle hitta till Svenska skolan som låg i andra änden av stan där au-pairträffen skulle hållas. Jag åkte 1,5 timme innan det började över var där 10 minuter försent. 
Okej jag börjar från början. Jag och mamman var och köpte busskort på dagen och kollade var jag skulle byta från buss till trammen (trammen=spårvagn (lärde mig det idag, aldrig hört förut)) jag fick en karta och det skulle inte vara några problem. Sen fick mamman för sig att vår städerska skulle följa med och visa vägen. Bara det att hon inte kan någon engelska BARA FRANSKA. Ni fattar själva.. 
Ialla fall när jag hittat till rätt hållplats hade jag ingen aning om hur jag skulle gå, så jag väntade på några andra au-pairer. Men det kom inga så jag blev tvungen att fråga någon. PÅ FRANSKA. Som tur var var dem jättesnälla och googlade upp en karta och följde mig en bit på vägen. När jag väl var på rätt gata skulle jag bara hitta själva skolan.
Skola=stor byggnad som ser ut som en skola. Trodde jag! Denna skolan låg inuti ett boningshus med affärer så det tog 15 min innan jag hittade den lilla lokalen där vi skulle samlas. Till min stora förvåning var jag nästförst dit då de andra hade precis lika svårt att hitta som jag. 
 
Well, tjejen som jag bara skrivit med på FB kom och det var riktigt kul att träffa henne. Träffade flera andra, en tjej som bor väldigt när mig tydligen och en till som också hade stuga i Verbier så detta kommer nog funka fint.
 
Sen fick vi reda på att vi ska göra ett lucia-tåg vid jul och åka på turné i hela Genevé. Vi ska uppträda på FN, IKEA och massa stora kända företag. VI får till och med betalt. Passar mig som handen i handsken! 
 
På återseende!

Personlig tränare

Skrivet 2012-09-04 @ 23:01:33
Upp vid 6 och fixa frukost. Åker till skolan kvart över 7 och lämnar john. 
 
Sen var det lugnt för mamman skulle träna med sin PT som tekniskt sett borde vara snygg och haffmaterial. Det tråkiga var att jag somnade innan han kom och när jag vaknade hade han redan åkt hem. Fast då slapp jag skämma ut mig denna gång och nästa gång kanske jag kan ha pluggat in några bra franska fraser som jag kan använda. Vad sägs om:

"Du måste vara PT:n. Nini säger att du gör ett bra jobb. Vad är hemligheten?"
 
"Jag behöver stärka upp min rygg, kan du visa några övningar som kan hjälpa? I poolen kanske?
 
"Var köper du dina välsittande träningskläder? Du kanske kan visa runt mig i stan en dag?"
 
Jag lovar att uppdatera er om den mytomspunna PT:n! 
Godnatt kamrater

A house is not a home

Skrivet 2012-09-03 @ 22:40:00
 


Familjens hem. Det är stort, fint och faktiskt hemtrevligt med en stor trädgård och pool. Vad mer behöver man?
Bilder på mitt rum kommer så småning om.. När jag städat. EHEH
Det känns som jag är i en blandning av England och Frankrike. Man har SKOR inomhus men städerskan pratar franska. Mycket förvirrande! 

dag 1 och 2

Skrivet 2012-09-03 @ 22:13:32
Jag anlände till Genevé vid 6-tiden igårkväll. Blev hämtad på flygplatsen av min värdmamma och värdpappa och vi åkte in till stan för att hämta John som varit med några kompisar!
John är för go, alltid glad och bryr sig om hur alla mår. Allt gick bra tills det var läggdags. Fick ångest och visste inte vart jag skulle ta vägen men jag lovade mig själv att inte gråta så det gjorde jag inte. Trodde jag. Låg och läste tills klockan blev halv tolv då jag märkte att hela kudden var blöt. Då läste jag lite till sen somnade jag.
 
Idag gick jag upp vid 6 och fixade/åt frukost med John och Nini sen åkte vi till skolan och var där tjugo över 8. Det tog nästan en timme att ta sig in till skolan p.g.a. rusningstrafiken. Sen åkte jag och Nini hem, det tog bara 15 min och vi drack kaffe och te. Sen åkte vi in till centrum och Nini visade mig runt och sen gick vi och anmälde mig till Språkskolan. Vi fikade igen på starbucks, chai-te! Nini gjorde lite andra ärenden i stan och sen åkte vi hem igen. Jag blev bjuden på lunch. Hem-gjord räksallad, sjukt god!

Sen var det dags att hämta john. Om det var ett kaos att lämna honom i skolan så var det här 10 gånger värre! folk parkerade överallt och ingenstans. Men vi som var så förutsägande var där i god tid och Nini lyckades klämma sig in på en lite parkeringsplats. När vi stod och väntade på John kom massa barn ut och eftersom det är internationella skolan så hörde man hur många språk som helst och barn från så många olika nationaliteter. 

Nu på kvällen har jag och John anordnat en OS-tävling med 32 olika lag som vi valt ut. Så den närmaste tiden ska vi göra olika tävlingar varje dag. Idag var det fotboll och kulstötning. Bra träning för mig och honom! Efter middagen sprang jag en tur och nu sitter jag vid datorn och allt känns väldigt behagligt. Shit, jag har redan börjat använda norska uttryck!!

på återseende mon amis!


påväg

Skrivet 2012-09-02 @ 13:15:00
Just nu sitter jag på planet till Stockholm för att där byta till Genevé. Nu börjar äventyret på riktigt. Ikväll kommer jag sova i en ny säng i ett nytt rum i ett nytt hus hos en ny familj i ett nytt land. Jag kommer uppdatera såfort jag har tid!

Farväl mina kära vänner!

hyperventilera

Skrivet 2012-09-01 @ 13:55:38
För att få tankarna på annat åkte jag och spelade match. I och för sig gick det kass men jag orkade spela hela matchen! Eller orkade.. jag gjorde det iaf.
 
Nu måste jag verkligen packa. Jag får inte glömma nått, då kommer jag få panik. Jag har panik. Nu. Jag åker fan imorn. Herregud. Hejdå.