envanliglouise

Vanlig tjej med ovanliga drömmar

happymode

Skrivet 2011-03-31 @ 18:01:33
Har haft kollationering till barnteatern idag (för er som inte vet vad det är så är det när man får roller och läser igenom manuset för första gången).

Jag blev ganska förvånad över min roll trots att jag inte hade några förväntningar alls innan. Det är en typ av karaktär som jag inte brukar spela så det ska bli kul att få utvecklas och testa något nytt. Rätt mycket repliker med så det är bara att börja plugga. Bara sex veckor kvar ju!

Har fortfarande inte fått något svar från läkaren eftersom min expertläkare var den sämsta jag mött och sa varken bu eller bä. Jag får tänka på det och se hur jag gör.

Nu ska jag och John ses och skriva på manuset+ remixa en ingångslåt till brudshowen nästa onsdag.
Be there!

Mysbild med Luddisen.

I can't go on like this.

Skrivet 2011-03-28 @ 21:58:40
Tänker, tänker för mycket. Försöker komma till en slutsats. Kommer ingenstans. Jag blir förvirrad, jag blir ledsen.

Angel- Matt Nathanson

beware

Skrivet 2011-03-27 @ 15:16:47
Det är min grej att bli sjuk hela tiden, urinvägsinflammation check. fast nu ska jag inte whina.

Jag hade en fin kväll igår. Först jobb på treornas slutproduktion, det var slit och släp och stress och press men det funkade. Sen bar det av på förfest till Fanny, allt kunde slutat med efterfest i Kvänum men alla balla ur så det blev inget. Skön kväll enligt mig. fem av fem toasters. Kanonkul.

peace

mitt liv.

Skrivet 2011-03-21 @ 16:27:12
Kolla gärna mina auktioner på tradera.

Kommer upp mer saker snart.
http://www.tradera.com/auktioner/louisegrabo

Vann förresten budet på denna snygga ear cuffen precis. Vad tycks? :D

super trouper.

Skrivet 2011-03-20 @ 21:11:09
Min helg har sett ut som såhär.

Middag med lite släktingar i fredags, fotbollsträning och firande av mor min i lördags. Jag och Robban lagade lax med parmesanost och jag fick köpa 2,5 cider på ica utan att visa leg (!!!). OMG.

Idag har jag pluggat ytterst lite NK och sen ägnat mesta delen av dagen på Vara konserthus lilla scen. Vi hade premiär med vår ABBA-kör-grej. Lät nog helt okej tror jag. Vi har blivit erbjudna att sjunga på massa fler ställen så det är kul.

En annan grej som var kul var att hela tolv "släktingar" kom bara för att se på mig.

Mitt nästa evenmang som är pågång är brudshowen i De la gardies aula den 6/4.
Kom och se mig som konfrencier då!

köss

pack up

Skrivet 2011-03-17 @ 16:49:25


Den här klänningen ska bli min om 2 timmar och 49 min.
Jag har nämligen blivit frälst i tradera!
Tidigare idag vann jag budet på en annan klänning. Den är en  korall-färgad tubklänning. Har tyvärr ingen bild på den men den var lätt värd 191 kronor.

MOHAHA. Jag kommer köpa allt på tradera framöver, ska vi se om jag lyckas lika bra med säljandet bara.. ;D

Kramis

I will be?...

Skrivet 2011-03-16 @ 21:57:32


Från mina kusiners dop i januari. Tänkte att det vore kul att lägga upp någon bild ibland.

Jag har en god nyhet, min kamera är funnen (tackvare mamma, vem annars?) så nu ska jag börja fota på fester igen. Yeah.

Imorn har jag matte-prov i matte B.
Undra om det blir IG eller VG denna gången?
Jag skulle vare mer än nöjd med ett G.

På återseende!
Hugs

just say yeah, yeah, yeayeah yeah.

Skrivet 2011-03-15 @ 23:32:03
Hemma-man. Min mannliga-vän har bott hos mig i 4 dagar nu. Han har mött mig när jag kommit från bussen, bäddat min säng och laddat ner massa bra filmer till mig. Han har också stökat ner mitt rum, ätit upp allt sött i hela huset och stört mig när jag borde plugga matte.

Men nu har man kört hem mannen och hoppas att det där matte-provet ska gå vägen iallafall.

peace!

Price tag.

Skrivet 2011-03-11 @ 18:18:04
Äntligen heeeelg va!
Kan säga att dagens lektioner var lagom svettiga:
Fysisk teater (acrobatik), Dans (street) och idrott. Nu är man nyduschad och fin iallafall.

DEnna fredags-kväll innebär att gå ut och äta med ett par vänner jag inte hittat på så mycket med det senaste så det blir massa tjöt antar jag.

Imorgon ska det bli lite fotboll och sen på kvällen åker jag, min pojkvän och min fina vän Sarah till Göteborg för att gå ut. Sarah fyller 18 på sön så det blir parteeeey. Gött, jag som inte varit ute på flera veckor :o.

Hadefintpusshej!

black and yellow

Skrivet 2011-03-10 @ 22:40:19
Vad roligt att några hade läst min uppsats iaf. Känns kul att få så fina kommentarer med.

Idag var jag och Sarah duktiga för vi motstod att följa med våra kära kamrater till donken och slog oss ner i matsalen och åt en utsökt cowboy-soppa med apelsin till efterrätt. Sen pluggade vi matte (!!!). Ja det är sant, vi har faktiskt kommit på att vi väldigt gärna vill bli godkända i Matte B.

Helt sporadiskt så har jag varit och kört ett aerobics-pass ikväll också. Min vän Anna fick med mig och det var riktigt kul kan jag meddela.

Nu siktar jag mot helgen som har mycket godsaker och överraskningar att bjuda på, bokstavligt talat ;).

Ljuv barndomstid blir till hemska tonår.

Skrivet 2011-03-09 @ 22:34:23

Har skrivit en uppsats som vi hade i svenska och min lärare tyckte jag skulle publicera den på min blogg om jag kände mig nöjd med den. Så här är den!
För er som orkar läsa, skulle jag bli jätteglad för en kommentar.

Ljuv barndomstid blir till hemska tonår.

Att gå från barn till vuxen tar sin tid. Det börjar försiktigt med småsaker och slutar med att man inte längre är ett barn utan en ansvarstagande vuxen som vet vad man vill med livet. Tiden däremellan kallas tonåren. Det är då vi formas som människor. Eller?

När man går från barn till tonåring så sker mycket. Helt plötsligt ska man kunna svara på frågorna
”Vad vill du bli?”
”Vad ska du gå på gymnasiet”.
Ingår det i kapitlet vuxenlivet?
Att veta vad man vill utbilda sig till och jobba med?

Jag själv har hört de frågorna tusen gånger och det började redan i sexan, sjuan. Jag har alltid försökt svara så gott jag kan men mina svar har ändrats lika ofta som jag fått frågan så jag kan verkligen inte säga att jag vet vad jag vill bli, på långa vägar.

Förutom att veta vad man vill bli så har man många andra krav på sig som tonåring, man ska ta reda på ”vem man är”. Vad man har för stil, vilken roll man har i klassen, vilken roll man har hemma. Ja hur man är. Denna jakt på att hitta sin identitet hör ihop med tonåren väldigt mycket enligt mig. Jag minns själv i sexan, sjuan och åttan hur jag testade på olika stilar för att kunna känna efter vad som passade mig bäst. En del stilar extremare än andra. Samma sak var det med rollen i klassen. Jag hamnade inte i någon klar grupp utan mittemellan olika grupper pågrund av mina olika intressen. Jag spelade fotboll och skulle kunnat vara en del av fotbollstjejerna i klassen men samtidigt sjöng jag och skulle kunna varit en av musiktjejerna i klassen. Sen höll jag på med teatern också och den gjorde väl att jag hamnade i någon annan grupp där bara jag var med. Jag säger inte att detta var något negativt men ibland hade det känts väldigt tryggt om man hade haft sin grupp att luta sig emot. Fast känslan av att vara av sin egen sort gjorde att man kunde hänga med alla. Killar och tjejer och detta har gett god effekt på mitt självförtroende.

Någonting annat som jag tycker hör väldigt mycket ihop med tonåren är hur tjejernas roll i klassrummet och killarnas roll klassrummet utvecklades. Ja men ni vet, under högstadiet blir ju killar extremt högljudda och vill synas och höras mest. Det är ju deras sätt att få bekräftning, vi tjejer har vårt sätt. Nu säger jag inte att alla killar är så men ganska många killar blev olidligt jobbiga att umgås med om man var i en större grupp än fyra. Situationen i klassrummet när läraren ställer en fråga och många räcker upp handen (främst tjejer) och en kille säger svaret rakt ut. Visst lärarna påpekar detta dem första tvåhundra gångerna men sen står dem inte ut längre utan låter dessa killar som är värst säga svaret. Det i sin tur leder till att killarna lägger in odrägliga kommentarer när någon annan pratar o.s.v.

Vet ni hur det slutar?
Jo att läraren får göra bestämda platser i klassrummet och placerar ut de jobbiga killarna mittemellan två duktiga och ordentliga tjejer. Därför påverkas vårt arbete av att vi blir störda av denne killen och att vi ska behöva hjälpa honom.
Är det ens lagligt att läraren lastar över problemet på tjejerna i klassen istället för att ta hand om det själv?
Ja man börjar undra men jag lyckades ändå ta mig igenom de där åren och tro det eller ej men i nian blev allt mycket bättre.

Jag hittade min plats i klassen, och då menar jag inte emellan Fredrik med ADHD och Pontus med uppmärksamhetsbehov. Jag menar att jag kände mig trygg med hur jag var. Jag behövde inte längre tänka ut vad jag skulle ha på mig när jag gick till skolan för att vara så mycket mig själv som möjligt, jag bara körde.

Därför skulle jag slutligen vilja säga, tonåren är inte tiden då man formas som människor, det är tiden då man testar sig fram och känner sig för hur man inte vill bli som vuxen.

 

Svenska uppsats av Louise Grabo, Es 2.
9/3 2011

kussen

Skrivet 2011-03-06 @ 12:32:10
Min mys-kusin Lisa från Svedala har varit här i helgen! Sjukt längesen jag träffade henne. Studenten förra året. Men i sommar ska vi åka i deras nya cabbe till stranden och chilla och festa massa i Malmö och Köpenhamn. Åh nu längtar jag till sommaren. Lisa har övertygat mig om att jag får njuta lite i sommar med, genom att inte jobba hela sommaren. Det känns rätt bra ändå, men frågan är om det blir ålderdomshem, hönseri eller Rhodos. Vilket låter flashigast? ;) köss

Jag kommer

Skrivet 2011-03-01 @ 21:56:49
Veronica Maggios -Jag kommer är ju bara för skön.
Men jag tycker det är tråkigt att hon inte vågar erkänna att den handlar om sex.

Nu när jag ändå fick upp ämnet så tycker jag man ska se
love and other drugs.
Jag trodde det skulle vara en rätt oskuldsfull kärleksfilm men ack nej. Den är full av sex men det är en bra blandning så det blir bara fint trots att relationen inte framstår som fin. Ja ni fattar om ni ser den.

Eftersom inlägget verkar ha temat sex ikväll så kan jag väl lika gärna säga att jag tycker det är synd att man måste slänga dom klisterlapparna till P-pillrena som man inte kan använda. Jag kanske borde sätta in dom i mitt stickersalbum istället. Tycker synd om klisterlapparna om dom ska behöva hamna i soptunnan utan att få känna sig använda på något sätt. Fattar ni?

haha hejsvejs!

Spring for life.

Skrivet 2011-03-01 @ 18:59:56
Hejsan hoppsan!

Har fått rabattkod på 40% +frakt på ellos som jag känner att jag behöver använda. Men jag har panik för jag vet inte vad jag vill ha. En användbar klänning som jag kan använda när jag åker till Spanien vore ju bra!
Här har jag tagit fram lite fina saker jag hittade.
Ni får jätte gärna kommentera och hjälpa mig med vad ni tycker är snyggt. Men jag har redan mina egna favoriter ;).





Tre snygga klänningar som man kan ha i vår, svart går ju alltid hem.
Klänningen i mitten är min favorit, enkel och praktisk. Så ska det va!



Här är mina favoriter på vårklänningar. Tänk att sitta på en uteservering med sina vänner med en av dessa klänningar och solen i ansiktet. Mhm. De två i mitten är ju gulligast enligt mig då!

Puss o kram skumbanan.